Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/54585/elektros-rinkos-barometras-elektros-kaina-lietuvoje-ugtelejo-17-proc/spausdinti/

Elektros rinkos barometras: elektros kaina Lietuvoje ūgtelėjo 17 proc.

Publikuota: 2016-05-02 17:18
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Praėjusią savaitę dėl elektros perdavimo jungčių priežiūros darbų sumažėjus importo apimtims, vidutinė elektros kaina Lietuvoje ir Latvijoje pakilo atitinkamai 17 proc. ir 8 proc. Tuo tarpu Estijoje elektra nežymiai atpigo.

Vidutinė elektros kaina Lietuvoje praėjusią savaitę pakilusi 17 proc., palyginti su laikotarpiu, trukusiu nuo balandžio 18 iki 24 dienos, pasiekė 36,61 EUR/MWh. Elektros kaina mūsų šalyje jau trečią savaitę iš eilės buvo aukštesnė nei kaimyninėje Latvijoje, kur ūgtelėjusi 8 proc. ji pasiekė 31,77 EUR/MWh.

Kainų augimą abiejose šalyse lėmė jungčių priežiūros darbai tarp Latvijos ir Lietuvos bei tarp Švedijos ir Lietuvos, kurie lėmė elektros energijos importo iš Šiaurės šalių apimčių mažėjimą.

Elektros energijos kaina Latvijoje svyravo nuo 20,02 iki 21,50 EUR/MWh, o Lietuvoje atskiromis valandomis pakildavo net iki 95,08 EUR/MWh.

Praėjusią savaitę Estijoje užfiksuotas nežymus elektros kainos mažėjimas. Sumenkusi 1 proc., vidutinė elektros kaina šioje šalyje buvo 28,60 EUR/MWh.

Elektros kaina Estijoje svyravo nuo 20,02 iki 51,50 EUR/MWh.

Vienodos kainos Estijoje ir Suomijoje laikėsi 93 proc. valandų. Estijoje elektros kaina buvo vidutiniškai 0,19 EUR/MWh aukštesnė nei Suomijoje.

Praėjusią savaitę elektrinės Baltijos šalyse pagamino 72 proc. visos reikalingos elektros energijos.

Lietuva importavo 84 proc. visos suvartotos elektros energijos. Tuo tarpu Estija pagamino 4 proc., o Latvija – 16 proc. daugiau elektros energijos nei suvartojo.

Barometro naujienas parengė Karolis Bagdonas, „Elektrum Lietuva“ smulkaus ir vidutinio verslo klientų vadovas

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!