Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/54579/samsung-electronics-pirmojo-ketvircio-rezultatai-optimistiski/spausdinti/

„Samsung Electronics“ pirmojo ketvirčio rezultatai optimistiški

Publikuota: 2016-05-02 11:01
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Samsung Electronics Co., Ltd.“ pranešė apie pirmojo ketvirčio finansinius rezultatus. Šio laikotarpio kompanijos pajamos sudarė apie 38,35 milijardų eurų, taip pasiektas 5.7 procentų augimas lyginant su praėjusių metų atitinkamu laikotarpiu. Pastarąjį ketvirtį kompanijos veiklos pelnas sudarė 5,15 milijardų eurų, metų augimas – 12 proc. 2016 m. balandžio 7 d. gavus duomenis apie kompanijos pajamas, „Samsung“ grynais pelnas siekė apie 5,1 milijardą eurų.

Pirmąjį ketvirtį bendrosios pajamos augo dėl anksti išleistų ir sėkmingai parduodamų flagmanų „Galaxy S7“ ir „S7 edge“ bei patobulintos atminties įrenginių linijos, kurią papildė 14 nm „System LSI“ produktai. Taip pat didėjo OLED ekranų pardavimai.

IT ir mobiliųjų komunikacijų (IM) padalinys nuolat didino pajamas lyginant su praėjusiais metais bei ankstesniuoju ketvirčiu. Šiuos pokyčius labiausiai skatino anksčiau išleistas „Galaxy S7“ bei sėkmingi jo pardavimai. Taip pat prie geresnių finansinių rezultatų vidutinio ir žemesnio kainų lygio išmaniųjų telefonų pardavimai.

Buitinės elektronikos (CE) padalinio pajamos lyginant su praėjusiais metais taip pat augo. Didžiausią įtaką tam padarė gerokai didesni „Premium“ televizorių, SUHD ir lenktų modelių, pardavimai išsivysčiusių šalių rinkose bei žymus „Premium“ namų apyvokos produktų pardavimų augimas Šiaurės Amerikoje.

Tikimasi, kad IM padaliniui pavyks išlaikyti solidžias pajamas didinant „Galaxy S7“ pardavimus ir gaunant didesnį pelną iš vidutinio ir žemesnio kainų lygio produktų. Be to, tikimasi, kad CE padalinys didins nuo sezoniškumo priklausančius oro kondicionierių pardavimus, taip pat augs SUHD televizorių pardavimai.

IM padalinį sudarantys Mobiliųjų komunikacijų ir Tinklų padaliniai pasižymėjo 21,26 milijardo eurų konsoliduotųjų pajamų augimu bei 6,6 proc. metiniu augimu. Ketvirčio veiklos pelnas sudarė 3 milijardus eurų – 42 proc. daugiau nei atitinkamu praėjusiųjų metų laikotarpiu.

Nors pastarąjį ketvirtį dėl sezoniškumo efekto nežymiai mažėjo išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių paklausa, bendras padalinio veiklos pelnas didėjo. Šį augimą labiausiai skatino flagmanų „Galaxy S7“ ir „S7 edge“ ankstyvas pardavimų startas ir populiarumas visame pasaulyje. Vidutinio ir žemesnio kainų lygio išmaniųjų telefonų linijos taip pat skatino pelno augimą.

Buitinės elektronikos padalinys, kurį sudaro Vaizdo ekranų, Skaitmeninių įrenginių, Spausdinimo sprendimų bei Sveikatos ir medicinos įrangos padaliniai, pasižymėjo 8,19 milijardo eurų konsoliduotomis pajamomis ir 0,39 milijardo eurų veiklos pelnu šį ketvirtį.

Lyginant su ankstesniais metais, žymiai augo Vaizdo ekranų padalinio pajamos. Tai skatino didėjantys „Premium“ SUHD ir lenktų televizorių pardavimai. Lyginant su atitinkamu praėjusių metų ketvirčiu, namų apyvokos padalinio pajamų augimą skatino nuolatinė Šiaurės Amerikos rinkos plėtra ir „Premium“ produktų, tokių kaip „Chef Collection“ šaldytuvai bei „Activewash“™ skalbyklės, pardavimų augimas.

Tikimasi, kad antrąjį ketvirtį nežymiai didės televizorių paklausa dėl artėjančių sporto renginių: Olimpinių žaidynių ir kt. Kompanija planuoja pelną didinti dar labiau, išleidžiant naujus SUHD televizorius bei pasaulyje pirmąjį kadmio neturintį „Quantum dot“ ekraną. Taip pat tikimasi „Premium“ produktų – UHD ir lenktų televizorių – pardavimų augimo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!