Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/54577/kova-daiktu-internete-samsung-artik-cloud-meta-issuki-microsoft-azure/spausdinti/

Kova daiktų internete: „Samsung Artik Cloud“ meta iššūkį „Microsoft Azure“

Publikuota: 2016-05-02 09:21
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

„Samsung“ ir „Microsoft“ keliai jau susikirto išmaniųjų telefonų, planšečių, o dabar ir debesų technologijų rinkose.

„Samsung“ trečiadienį paskelbė apie „Artik Cloud“ paslaugas verslui, kompanija tikisi, kad taip ji užims vis didesnes pozicijas greitai augančioje daiktų interneto rinkoje. „Artik Cloud“ taps „Microsoft Azure“ ir „IBM Bluemix“ konkurentu.

Trumpai tariant, „Artik Cloud“ suteiks reikiamus įrankius, kurie padės įmonėms saugiai rinkti, talpinti ir analizuoti telemetrijos duomenis, surinktus iš įvairių sensorių.

Ši paslauga taip pat leis surinktus duomenis perkelti į kitas debesų paslaugas teikiančias kompanijas ar duomenų saugyklas.

Kova daiktų internete: „Samsung Artik Cloud“ meta iššūkį „Microsoft Azure“

Pranešimas apie „Artik Cloud“ pasirodymą, buvo paskelbtas „Samsung Developer Conference“ renginyje, kuris vyko San Fransiske, praeitą savaitę. „Paslauga sukurta, kad padėtų verslo sektoriui greičiau adaptuotis prie daiktų interneto produktų ir teikiamų paslaugų“, – teigė „Samsung“.

Ši debesų paslauga, didžiausia „Samsung“ galimybė greitai įsilieti į šią sparčiai augančią daiktų interneto rinką, kuri taip pat yra „Microsoft“, „IBM“ ir „Intel“ taikinys. Analitikų iš „Gartner“ prognozėmis, 6,4 milijardo įrenginių naudosis tokiomis paslaugomis, o 2020 metais jų skaičius išaugs iki 20,8 milijardo.

„Artik Cloud“, vienas iš „Artik“ serijos produktų, kurią sudaro kompiuterinė ir programinė įranga. „Samsung“ taip pat pardavinėja „Artik“ lustus dronų, robotų, nešiojamų įrenginių, namų ir industrinių automatizavimo sistemų produktų gamybai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!