Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/54550/lg-paskelbe-apie-65-proc-kilusias-pajamas/spausdinti/

LG paskelbė apie 65 proc. kilusias pajamas

Publikuota: 2016-04-28 14:42
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„LG Electronics Inc.“ šiandien paskelbė pirmojo metų ketvirčio finansinius rezultatus – lyginant su tokiu pačiu laikotarpiu pernai bendrovės pajamos išaugo 65,5 proc. (iki 11,12 mlrd. JAV dolerių), o veiklos pelnas siekė 420 mln. JAV dolerių.

Didžiausią dalį veiklos pajamų sugeneravo LG valdoma bendrovė „LG Home Appliance & Air Solution Company“ – 339, 23 mln. JAV dolerių. Tuo tarpu „LG Home Entertainment Company“ uždirbo 278,84 mln. JAV dolerių. „LG Mobile Communications Company“ dėl išaugusių rinkodaros išlaidų, pristatant savo flagmaną – modulinį išmanųjį telefoną LG G5, patyrė nuostolių (168,20 mln. JAV dolerių) taip pat ir „LG Vehicle Components Company“, kurių nuostolis 13,14 JAV dolerių, kurį bendrovė patyrė dėl suplanuotų investicijų į plėtrą ir tyrimus.

LG buitinės technikos ir oro kondicionavimo padalinys sugeneravo pajamų už 3,51 mlrd. JAV dolerių. Didžiausias pelnas gautas iš aukštesnės klasės gaminių pardavimų bei prekybos sandorių su verslo subjektais. Prie palankaus rezultato labiausiai prisidėjo TWIN skalbyklių, aukštos klasės šaldytuvų ir komercinės paskirties oro kondicionierių pardavimai.

Tuo tarpu mobiliųjų telefonų pardavimai siekė 2,46 mlrd. JAV dolerių, 15,5 proc. mažiau nei pirmąjį 2015 metų ketvirtį. Bendrovės atstovai aiškina, kad tai susiję su natūralia rinkos reakcija, kai laukiama naujo flagmano, o tuo laikotarpiu ankstesnių telefonų modelių pardavimai lėtėja.

Planuojama, kad tarptautinių pardavimų ir pelningumo rodikliai bus aukštesni antrąjį ketvirtį. Anot bendrovės, pagrindinis dėmesys ir toliau bus sutelktas į buitinės technikos liniją LG SIGNATURE, išmaniųjų telefonų LG G5 pardavimus ir 4K Ultra HD OLED televizorius.

„LG Electronics“ finansinės veiklos rezultatai yra skaičiuojami pagal „International Financial Reporting Standards“ (IFRS) standartus. Korėjos vono bei JAV dolerio santykis nustatomas pagal vidutinį atitinkamo ketvirčio kursą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!