Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/5354/mokesciu-moketojams-nauja-elektronine-paslauga/spausdinti/

Mokesčių mokėtojams – nauja elektroninė paslauga

Publikuota: 2006-09-06 16:11
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Valstybinė mokesčių inspekcija

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI) praneša, kad mokesčių mokėtojams sukurta ir internetiniame puslapyje www.vmi.lt įdiegta nauja elektroninė paslauga „Registracija į žodines konsultacijas“.

Nauja elektroninė paslauga, kurią galima rasti internetiniame puslapyje www.vmi.lt (skyrelis „El. paslaugos“ - „Registracija į žodines konsultacijas“) suteikia galimybę mokesčių mokėtojui neišeinant iš namų ir bet kuriuo paros metu užsiregistruoti į žodines konsultacijas mokesčių klausimais bet kurioje apskrities valstybinėje inspekcijoje (toliau – AVMI). Gyventojas, užpildęs elektroninę registracijos anketą, gali pasirinkti jam priimtiniausią datą ir laiką, kada galėtų atvykti į AVMI ir aptarti jam rūpimus klausimus.

Ši elektroninė paslauga mokesčių mokėtojui suteikia galimybę patogiai planuoti savo darbotvarkę: jis gali pasirinkti pageidaujamą laiką konsultacijoms, taupo laiką – atvykus į AVMI nereikia gaišti laukiant specialistų patarimų.

Mokesčių mokėtojas, elektroninėje registracijos anketoje nurodęs pageidaujamų konsultacijų temą (pvz. akcizų mokestis, gyventojų pajamų mokestis ir t.t.), atvykęs į AVMI sulauks specialisto, pasirengusio iškart kokybiškai atsakyti į užduotus klausimus.

Pasinaudoti šia elektronine paslauga mokesčių mokėtojas gali net ir neturėdamas kompiuterio ar prieigos prie interneto. Mokesčių informacijos centro (toliau – MIC) telefonu 1882 paskambinęs gyventojas sulauks konsultantų pagalbos, kurie pagal mokesčio mokėtojo suteiktą informaciją užpildys registracijos anketą.

VMI teikia elektroninio deklaravimo paslaugas, internetu galima užsisakyti įvairias pažymas, pateikti prašymus, veikia mokesčių informacijos centro konsultacinės medžiagos duomenų bazė, galima užsiregistruoti į seminarus, įdiegtos kitos elektroninės paslaugos. Net ir neturinčiam kompiuterio ar negalinčiam naudotis internetu mokesčių mokėtojui VMI specialistai siekia suteikti kuo daugiau galimybių naudotis VMI teikiamomis elektroninėmis paslaugomis, kuo paprasčiau sumokėti privalomus mokesčius ir sužinoti mokesčių naujienas. Ir toliau VMI siekia tobulinti teikiamas elektronines paslaugas, specialistai kuria naujas.

VMI teikiamos elektroninės paslaugos vertinamos labai palankiai, o elektroninė deklaravimo sistema pripažinta viena geriausių viešajame sektoriuje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!