Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/5353/prezidentas-ragina-vyriausybe-imtis-lyderystes-diegiant-ziniu-ekonomika-visose-gyvenimo-srityse/spausdinti/

Prezidentas ragina Vyriausybę imtis lyderystės diegiant žinių ekonomiką visose gyvenimo srityse

Publikuota: 2006-09-06 11:36
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: LR Prezidento spaudos tarnyba

Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus dalyvavo asociacijos „Žinių ekonomikos forumas“ organizuojamų „Metų žinių ekonomikos įmonės“ rinkimų nugalėtojų paskelbimo ir apdovanojimo ceremonijoje, kurios metu nugalėtojais paskelbti UAB „Aconit Um“, „Elinta“ ir „DocLogix“.

„Niekam nekyla abejonių, kad daugelis šiandien apdovanojamų įmonių rodo puikų pavyzdį, kaip konkuruoti šiuolaikinėje globalioje rinkoje. Noriu pasakyti dar daugiau – Jūs esate tikri mūsų valstybės ambasadoriai, garsinantys Lietuvos vardą ir atskleidžiantys mūsų šalies verslo ir mokslo pajėgumus bei galimybes“, - pabrėžė šalies vadovas.

Pasak Prezidento, žinių visuomenės plėtra – tai ne tik svarbūs laimėjimai tobulinant telekomunikacijas ir plėtojant kitas technologijas, bet ir žinios bei jų panaudojimas visose gyvenimo srityse. „Todėl čia esančius ir visus įmonių vadovus raginu atsigręžti į Lietuvą ir į jos žmonių kasdienius poreikius. Kurkite Lietuvos žmonėms patogiausius technologinius įrankius, padedančius lengvai įgyti žinių ir leidžiančius jomis naudotis“, - sakė Lietuvos vadovas.

Prezidentas atkreipė dėmesį, kad įmonėse bendram darbui sutelkiami geriausi darbuotojų gebėjimai ir leidžiama pritaikyti sukauptas žinias, kurių didžioji dalis dažnai yra įgytos garsiausiuose užsienio universitetuose. Šalies vadovas ragino nestokoti kūrybiškumo ieškant galimybių dar geriau atskleisti darbuotojų gebėjimus ir galimybes, kad įmonės taptų tikrais pirmaujančiais šiuolaikinio mokslo ir naujovių centrais.

V. Adamkus kalbėjo ir apie valdžios institucijų vaidmenį kuriant konkurencinę aplinką. „Esu įsitikinęs, kad administracinės naštos mažinimas, elektroninių paslaugų verslui ir piliečiams diegimas, švietimo ir mokslo sistemos bei mokestinės aplinkos gerinimas turi tapti prioritetais, visada sulauksiančiais reikiamo dėmesio“, - pabrėžė Lietuvos vadovas.

Pasak Prezidento, Vyriausybė turėtų tapti savotišku lyderiu svarstant ir įgyvendinant pokyčius, kurie yra būtini kuriant ir plėtojant žiniomis grindžiamą visuomenę ir ekonomiką.

„Metų žinių ekonomikos įmonės“ pagrindiniai rinkimų tikslai - paskatinti žinių ekonomikos verslo atstovus ir įvertinti sėkmingiausiai šioje srityje dirbusias įmones. Į „Metų žinių ekonomikos įmonės“ titulą pretenduoja visos bendrovės, savo veiklą grindžiančios žiniomis ir naujovėmis. Rinkimuose atsižvelgiama į įmonių kuriamas ir skleidžiamas žinias, bendradarbiavimą su mokslo organizacijomis, atvirumą visuomenei, paramą visuomeninių žinių ekonomikos plėtrą skatinantiems projektams. Metų žinių ekonomikos įmonę renka „Žinių ekonomikos forumo“ organizacinis komitetas, sudarytas iš žinių ekonomikos specialistų, „Žinių ekonomikos forumo“ Tarybos narių, buvusių įmonių nugalėtojų atstovų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!