Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/53374/microsoft-nusipirko-populiarios-android-ir-ios-klaviaturos-kurejus/spausdinti/

„Microsoft“ nusipirko populiarios „Android“ ir „iOS“ klaviatūros kūrėjus

Publikuota: 2016-02-05 09:05
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Leidinys „Financial Times“ pranešė apie eilinį „Microsoft“ pirkinį. Šį kartą amerikiečių korporacija įsigijo populiarios „Android“ ir „iOS“ įrenginiams skirtos klaviatūros kūrėją „SwiftKey“. Pagrindinis šios programinės įrangos privalumas yra prognozavimo sistema, kuri teksto įvestį išmaniuoju telefonu padaro lengvesne ir greitesne. Sandorio detalės neviešinamos, tačiau šaltinis tvirtina, kad „Microsoft“ pirkinys kainavo 250 JAV dolerių.

„Microsoft“ nusipirko populiarios „Android“ ir „iOS“ klaviatūros kūrėjus

Pranešama, kad „SwiftKey“ darbuotojai taps „Microsoft Research“ padalinio dalimi. Yra manančių, kad būtent dirbtinio intelekto ekspertai sudomino „Microsoft“ labiau, nei pati programinė įranga.

Bendrovės atstovai sakė, kad ateityje „SwiftKey“ technologijas planuojama integruoti su „Windows“ skirta virtualia klaviatūra „Word Flow“. „SwiftKey“ atstovai savo ruožtu pažadėjo, kad „Android“ ir „iOS“ skirta programa išliks nemokama ir toliau bus tobulinama.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!