Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/52383/omnitel-is-klientu-jau-surinko-per-100-000-senu-telefonu/spausdinti/

„Omnitel“ iš klientų jau surinko per 100 000 senų telefonų

Publikuota: 2015-11-27 08:10
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Lietuviai savo nebenaudojamą mobilųjį ar planšetę noriai maino į nuolaidą naujam įrenginiui – per pusantrų metų bendrovė „Omnitel“ iš gyventojų surinko jau daugiau nei 100 tūkst. senų telefonų. Užuot dūlėję stalčiuose, jie atnaujinami ir parduodami kitose šalyse arba yra perdirbami, taip tausojant aplinką.

„Anksčiau ilgą laiką populiariausi buvę telefonai, pavyzdžiui, „Nokia 3310“, šiuo metu sparčiai išmanėjančioje šalyje yra tarp gyventojų dažniausiai atnešamų telefonų. Žinoma, už juos suteikiama daugiau simbolinė nuolaida, tačiau žmogui nebereikia rūpintis, kur parduoti seną įrenginį, o svarbiausia, kad tausojama aplinka“, – teigia „Omnitel“ Verslo vystymo skyriaus privatiems klientams vadovas Povilas Dapkevičius.

„Omnitel“ iš klientų jau surinko per 100 000 senų telefonų

Jis priduria, kad kasmet pasaulyje išmetama maždaug 60 mln. tonų aplinkai pakenkti galinčių elektronikos atliekų, tad jas būtina tinkamai rūšiuoti ir perdirbti. O į „Omnitel“ atnešamų telefonų kiekis rodo, jog tokia paslauga motyvuoja žmones tausoti aplinką.

Tuo tarpu pristačius geros būklės naujesnį išmanųjį suteikiama jau nebe simbolinė – net iki 270 eurų nuolaida naujam telefonui. Didžiausios nuolaidos suteikiamos už „iPhone 5“, „iPhone 5S“, „iPhone 4S“, „Samsung S4“ bei „Samsung S3“ modelius. Iš išmaniųjų telefonų „Omnitel“ klientai į didesnę nuolaidą dažniausiai iškeičia senstelėjusius „Samsung Galaxy S“ telefonus. „Technologijų pažanga tokia sparti, kad dabar telefonai ir planšetės, net fiziškai nepasenę ir būdami geros būklės, greitai pasensta morališkai. Vis daugiau lietuvių atranda šalyje puikiai išplėtoto sparčiojo 4G interneto privalumus, bet ne visi net ir palyginus neseniai pirkti telefonai palaiko šią technologiją. Dėl to klientai noriai naudojasi šia paslauga – ji leidžia neatsilikti nuo technologijų progreso patiriant ženkliai mažesnes išlaidas“, – sako „Omnitel“ atstovas. Gyventojų atnešami naudoti telefonai bei planšetiniai kompiuteriai keliauja pas „Omnitel“ partnerius Jungtinėje Karalystėje. Čia jie perdirbami arba atnaujinami ir vėl parduodami kitose šalyse.

Šiuolaikinių mobiliųjų telefonų gamyboje naudojama nemažai tokių spalvotųjų metalų kaip auksas, sidabras, varis ir net platina. Jungtinių Tautų duomenimis, perdirbant vieną toną išmaniųjų telefonų galima išgauti iki 300 kartų daugiau aukso nei iš vienos tonos aukso rūdos. Skaičiuojant apytiksliai, iš 100 tūkst. „Omnitel“ klientų atneštų telefonų vien aukso būtų galima išgauti apie 300 gramų. Tiesa, tam prireikėtų specialios įrangos.

Nuo 2012 m. senus telefonus į nuolaidą naujiems keičiančios „Omnitel“ specialistai į naująjį įrenginį perkelia ir senajame esančius kontaktus. Nuolaida suteikiama atnešus tiek veikiantį, tiek ir nebeveikiantį telefoną. Sužinoti, kiek vertas jūsų nebenaudojamas įrenginys, galima užsukus į artimiausią „Omnitel“ saloną ar elektroninę parduotuvę.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!