Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/5178/spykas-tikisi-internetiniu-pokalbiu-proverzio-ir-pigesniu-tarifu/spausdinti/

„Spykas“ tikisi internetinių pokalbių proveržio ir pigesnių tarifų

Publikuota: 2006-08-17 17:45
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: el. paštas Nacionalinis telekomunikacijų tinklas, UAB

Alternatyvi fiksuoto telefono ryšio operatorė UAB „Nacionalinis telekomunikacijų tinklas“ (NTT) kartu su 18 partnerių 24 miestuose – kabelinės TV ir interneto paslaugų bendrovių – Lietuvoje teikianti internetinės telefonijos paslaugą „Spykas“, tikisi, kad auganti internetinių pokalbių sistemų pasiūla suteiks postūmį pigių bei nemokamų pokalbių populiarumui šalyje.

„Birželį mūsų bendrovė pirmoji pasiūlė lietuvišką internetinės telefonijos sprendimą „Spykas“, dabar panašų sprendimą pristatė ir „TEO LT“. Didėjant konkurencijai, fiksuojame ne tik nemokamų pokalbių populiarumo augimą, bet ir prognozuojame skambučių į fiksuoto ryšio tinklus kainų mažėjimo. Šiuo metu „TEO LT“ nustatyta didmeninė skambučių kaina yra žymiai didesnė, nei šios bendrovės nustatyta kaina skambučiams internetu į „Teo“ tinklą – 0,09 Lt/min.“, - teigia UAB „Nacionalinis telekomunikacijų tinklas“ direktorius Vidas Pukėnas.

Šių metų birželį NTT pirmoji Lietuvos rinkai pasiūlė analogišką tarptautinę internetinio telefono paslaugą „Spykas“. Lietuvos rinkai pritaikytos internetinės telefonijos sistemos „Spykas“ vartotojai gali naudotis išskirtinėmis paslaugomis, kurių negali pasiūlyti kitos programos. Vartotoju galima tapti naudojantis bet kokio interneto tiekėjo paslaugomis tuo pačiu turint telefono numerį.

„Naudojantis užsienietiškais analogais, mūsų šalies vartotojams iškyla įvairių problemų dėl aptarnavimo, atsiskaitymo, gedimų šalinimo ir kt. – grįžtamojo ryšio su paslaugos teikėjais nebuvimo. „Spyko“ vartotojai su tokiais nesklandumais nesusiduria – už pokalbius pagal gautą sąskaitą galima atsiskaityti internetu arba atvykus į 24-iuose Lietuvos miestų veikiančius klientų aptarnavimo centrus, kuriuose taip pat galima sužinoti visą klientus dominančią informaciją“, – teigia NTT direktorius Vidas Pukėnas.

Programa „Spykas“ platinama nemokamai, kartu su ja klientams suteikiamas ir telefono ryšio numeris, kuriuo „Spyko“ vartotojai yra pasiekiami visame pasaulyje, taip pat gali skambinti iš bet kurios valstybės.

Įsidiegus „Spyko“ programą, iškart galima skambinti ir priimti skambučius. Skambučiai tarp visame pasaulyje esančių „Spyko“ vartotojų ir viso NTT tinklo abonentų yra nemokami, o pokalbiai su užsienio šalių abonentais siūlomi išskirtinai žemais tarifais, pavyzdžiui, skambučių į JAV, Airiją, Didžiąją Britaniją, Vokietiją, Rusijos sostinę Maskvą, kai kurias kitas šalis įkainiai – vos 0,07 Lt/min., į Lenkiją, Estiją, Daniją, Ispaniją, kai kurias kitas valstybes siūloma skambinti už 0,09 Lt/min., į Latviją – už 0,22 Lt/min.

„Spyko“ vartotojams itin pigūs tarifai galioja nepriklausomai nuo to, kokioje pasaulio šalyje jie naudojasi šia interneto telefonijos programa. „Turėdami realų fiksuoto telefono ryšio numerį, „Spyko“ abonentai užsienyje gali priimti skambučius nemokamai, tokiu būdu išvengdami itin brangių tarptinklinio ryšio tarifų“, – pabrėžė V.Pukėnas.

„Pastebime, kad ši paslauga itin aktuali „mobiliais biurais“ besinaudojančioms įmonėms – darbuotojai tarpusavyje gali bendrauti nemokamai, o išvykę į užsienį gali nemokamai priimti skambučius bei patys skambinti itin mažais tarifais. Privatūs klientai dažniausiai „Spyku“ naudojasi skambindami užsienyje esantiems artimiesiems“, – teigė V.Pukėnas.

Lietuviškos interneto telefonijos programą „Spykas“ galima įsigyti visuose NTT ir jos partnerių klientų aptarnavimo skyriuose. Pradėjusi teikti šią paslaugą, NTT klientų patogumui sukūrė ir atskirą interneto svetainę www.spykas.com.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!