Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/51590/danu-cowi-uzbaige-pirmaji-paslaugu-centro-pletros-etapa-lietuvoje/spausdinti/

Danų „COWI“ užbaigė pirmąjį paslaugų centro plėtros etapą Lietuvoje

Publikuota: 2015-09-30 11:38
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Viena didžiausių skandinavų inžinerinių konsultacijų ir projektavimo bendrovių „COWI“ užbaigė savo paslaugų centro Lietuvoje pirmąjį plėtros etapą. Per kelis metus į Lietuvą buvo perkeltos bendrovės grafinio dizaino, dalis IT, finansų ir žmogiškųjų išteklių funkcijų. Artimiausiu metu „COWI“ planuoja koncentruotis į savo kertinę pastatų ir infrastruktūros projektavimo, aplinkosaugos konsultacinę veiklą Lietuvoje bei tarptautinius projektavimo darbus.

„Paslaugų centro kūrimas ir plėtra Lietuvoje prasidėjo dar 2012 metais, kai čia pradėjo veikti mūsų IT paslaugų centras. Vėliau buvo nuspręsta šalyje steigti ir grafinio dizaino centrą. Danai, įvertinę mūsų vietinių specialistų profesionalumą ir palankias sąlygas plėtrai, perkėlė į Lietuvą ir dalį finansų bei žmogiškųjų išteklių funkcijų“, – sako Algirdas Vaškelis, „COWI Lietuvos“ generalinis direktorius. Pastaroji bendrovė šalyje valdo minėtą paslaugų centrą bei yra viena didžiausių inžinerinių konsultacijų ir projektavimo bendrovių Lietuvoje.

Šiuo metu paslaugų centre Lietuvoje dirba 90 grafinio dizaino, IT, finansų bei žmogiškųjų išteklių specialistų. Globaliai „COWI“ grupei, veikiančiai visame pasaulyje ir turinčiai daugiau nei 6 tūkst. darbuotojų, jie teikia įvairias dizaino, IT pagalbos ir produktų vystymo, įdarbinimo bei buhalterijos ir projektų kontrolės paslaugas. Artimiausiu metu „COWI Lietuva“ paslaugų centre planuoja įdarbinti dar apie 20 aukštos kvalifikacijos specialistų.

Į paslaugų centro kūrimą ir plėtrą Lietuvoje buvo investuota beveik 1,17 mln. eurų, iš kurių 0,18 mln. Eur – Europos Sąjungos paramos lėšos.

„Artimiausiu metu planuojame skirti didesnį dėmesį savo pagrindiniam verslui Lietuvoje – pastatų ir infrastruktūros projektavimo, aplinkosaugos konsultacinei veiklai. Šiuo metu vykdome šių sričių projektus Lietuvoje, taip pat artimai bendradarbiaujame su „COWI“ grupės kolegomis užsienyje. Mūsų vietiniai projektuotojai prisideda prie stambių tarptautinių projektų, pavyzdžiui, naujos „Volvo“ automobilių gamyklos JAV projektavimo darbų“, – teigia A. Vaškelis.

„Nors pirminiai „COWI“ planai Lietuvoje tebuvo įkurti savo paslaugų centrą, atkeliant dalį IT ir grafinio dizaino funkcijų, danams pastebėjus aukštos kvalifikacijos darbo pasiūlą Lietuvoje, buvo nuspręsta šalyje teikti ir finansų bei žmogiškųjų išteklių valdymo funkcijas. Taip pat džiugu girdėti, jog „COWI“ skirs daugiau dėmesio ir kertinei savo veiklai. Šis sprendimas teigiamai atsilieps Lietuvos kompetencijų reikalaujančio darbo rinkai, nes sukurs papildomas darbo vietas, kurios aukštos kvalifikacijos specialistams leis prisidėti vykdant pasaulinio lygio projektus užsienyje“, – sako Mantas Katinas, investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ vadovas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!