Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/5134/rrt-baige-prieigos-ir-skambuciu-inicijavimo-viesuosiuose-judriojo-telefono-rysio-tinkluose-rinkos-tyrima/spausdinti/

RRT baigė prieigos ir skambučių inicijavimo viešuosiuose judriojo telefono ryšio tinkluose rinkos tyrimą

Publikuota: 2006-08-12 14:05
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: el. paštas LR ryšių reguliavimo tarnyba

2006 m. rugpjūčio 9 d. Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) baigė septintos rinkos tyrimą ir priėmė spendimą dėl prieigos ir skambučių inicijavimo viešuosiuose judriojo telefono ryšio tinkluose rinkos.

Atliktas rinkos tyrimas parodė, kad konkurencija šioje rinkoje yra veiksminga, todėl RRT nenustatė įpareigojimų ūkio subjektams.

Dėl rinkos tyrimo rezultatų RRT vykdė viešąją nacionalinę konsultaciją bei konsultavosi su Europos Komisija nustatyta tvarka. 2006 m liepos 28 d. Europos Komisija paskelbė laišką, kuriame pranešė, kad pastabų dėl minėtos rinkos tyrimo neturi. Tai, kad didžiajai daliai RRT atliktų rinkų tyrimų iki šiol Europos Komisija pastabų neturėjo, laikytina vienu iš kokybiškai atliekamų rinkų tyrimų rodiklių.

RRT tiria elektroninių ryšių rinkas, vadovaudamasi Elektroninių ryšių įstatymu, perkeliančiu Europos Sąjungos 2002 m. elektroninių ryšių reguliavimo direktyvų paketą į Lietuvos nacionalinę teisę bei Europos Komisijos rekomendacija dėl tiriamų rinkų, kurioje iš viso yra įvardinta 18 rinkų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!