Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/5096/gigabyte-asus-meile/spausdinti/

„Gigabyte“ + ASUS = meilė!

Publikuota: 2006-08-09 07:27
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Marat Gabitov
Inf. šaltinis: 3DNews.Ru

Neseniai sklandę gandai, kad „Asustek Computer“ įsigyja kitą žinomą pagrindinių plokščių gamintoją „Gigabyte Technology“, iš dalies pasitvirtino: kompanijos įkūrė bendrą įmonę, kuri gamins pagrindines ir vaizdo plokštes su „Gigabyte“ prekės ženklu.

Bendros veiklos pradžia numatyta nuo kitų metų sausio 1 dienos. Kontrolinis akcijų paketas priklausys „Gigabyte“ - 51 %, likę 49 % - „Asustek Computer“. Daugiau detalių, taip pat ir financinio pobūdžio, bus paskelbta kiek vėliau. Naują kompaniją valdys „Gigabyte“ atstovas.

Teigiama, kad naujos suvienytos kompanijos atsiradimas leis šiems gamintojams kartu taikyti daug lankstesnę kainų politiką, o taip pat sėkmingiau konkuruoti su artimiausiais varžovais pagrindinių plokščių rinkoje - ECS (Elitegroup), MSI, Foxconn. Tai atrodo gan juokingai, nes ASUS pardavimai, konsoliduoti su nauja bendra kompanija, gali pasiekti 78 mln. sisteminių plokščių jau 2006 metais! Lyginant santykį su kitais gamintojais, šis rodiklis atrodo dar įspūdingiau - apie 45 % pasaulinės rinkos!

Esant tokiems įvykiams tampa neaiški anksčiau numatyta perspektyva - iki 2008 metų atskirti gamybinius ir „brandinius“ „Asustek“ skyrius į savarankiškas kompanijas. Spaudos konferencijoje ASUS atstovai nuo komentarų apie tai išsisuko, ir dabar belieka tik spėlioti, ar ateityje ASUS gamintojas jungsis su „Gigabyte“, ar kurį tai laiką jiedu dar konkuruos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!