Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/50769/elko-group-pelnas-per-pirmaji-2015-m-ketvirti-reiksmingai-augo/spausdinti/

„ELKO Group“ pelnas per pirmąjį 2015 m. ketvirtį reikšmingai augo

Publikuota: 2015-07-31 21:01
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„ELKO Group“, viena didžiausių IT produktų didmeninės prekybos įmonių bei sprendimų ir paslaugų ekspertų Rytų Europoje, per pirmąjį 2015 m. ketvirtį sėkmingai vystė verslą ir pasiekė 5,5 mln. JAV dolerių grynąjį pelną – tai daugiau nei dvigubai geresnis rezultatas nei tuo pačiu metu praėjusiais metais.

Nors praeitų metų pabaigoje situacija Ukrainoje ir Rusijoje nuolat kito ir kompanijai teko skirti daugiau dėmesio rizikos valdymui bei ieškoti efektyvesnių turimų resursų valdymo sprendimų, 2015 m. pradžia buvo labai sėkminga ir pirmojo ketvirčio rezultatai pranoko pirminius lūkesčius.

Pirmąjį 2015 m. ketvirtį, nors bendra apyvarta sumažėjo 17 %, „ELKO Group“ pagerino pelno rodiklius ir pasiekė reikšmingą pelno augimą nuo 0,9 % iki 2,6 % lyginant su praėjusiais metais. Preliminarūs antrojo ketvirčio rezultatai rodo, kad įmonė pasiekė užsibrėžtus apyvartos ir pelno tikslus bei šiuo metu aktyviai planuoja ir ruošiasi metų galui – kompanijai istoriškai aktyviausiam pardavimų periodui.

„ELKO Group“ verslo stiprybė glūdi plačioje regiono aprėptyje. Vos augimo tempas sulėtėja viename iš mūsų regionų, mes matome balansuojantį efektą kitose rinkose. Rusijos rinka vis dar sudaro didelę mūsų verslo dalį, ir, siekdami sumažinti riziką, mes nusprendėme įgyvendinti prevencinę strategiją NVS regione. Tuo pačiu metu stebime labai teigiamą augimo tempą Vidurio ir Rytų Europoje, kur planuojame stiprinti savo pozicijas ir šiais metais“, – Egons Mednis, „ELKO Group“ prezidentas.

Pagrindinė augimo Vidurio ir Centrinėje Europoje varomoji jėga yra sėkmingas bendradarbiavimas platinant „Lenovo“ ir „Apple“ išmaniuosius telefonus, garantavęs daugiau nei 130 % apyvartos augimą per pirmus tris šių metų mėnesius, lyginant su atitinkamu laikotarpiu 2014 m. „ELKO Group“ plėtros planai susiję su Vidurio ir Rytų Europos regionu – kompanija planuoja tęsti tikslines investicijas ir stiprinti pozicijas Rumunijoje, Slovakijoje, Slovėnijoje bei kitose regiono šalyse.

Rezultatai Baltijos šalyse pirmaisiais šių metų mėnesiais, panašiai kaip ankstesniais metais, buvo stabilūs. Siekiant sustiprinti „ELKO Group“ pozicijas Baltijos šalių rinkoje ir padidinti sprendimų verslo pajėgumus, birželio pradžioje „ELKO Group“ pradėjo Estijos kompanijos – oficialaus DELL produktų importuotojo ir distributoriaus – „DL Distributors“ OU įsigijimą.

Lyginant „ELKO Group“ bendras pardavimų apimtis, metų pradžioje pastebėtas sumažėjimas šiose produktų grupėse: kompiuterių komponentai, planšetiniai ir nešiojamieji kompiuteriai. Kartu su kompiuterių rinkos susitraukimu mažėjo ir programinės įrangos pardavimai, tuo tarpu daugiau klientų įsigijo virtualias programinės įrangos licencijas.

Verslas vis labiau domisi įvairiais IT sprendimais, ypač duomenų saugojimo ir apsaugos srityje bei debesies kompiuterijoje. Ženkliai didėja išmaniųjų IT sprendimų (išmanūs namai, transporto logistika ir kita) paklausa, iš jų sparčiausiai auga pramoniniai sprendimai.

„Galvojant apie kompanijos plėtrą ateityje, svarbu žvelgti į rinką ilgalaikėje perspektyvoje ir matyti naujas plėtros galimybes. IT technologijos, ypatingai duomenų saugojimas, tinklo ir apsaugos sprendimai bei debesies kompiuterija – tai pagrindinės varančios jėgos, sąlygojančios pokyčius daugelyje pramonės sričių. Todėl planuojame stiprinti „ELKO Group“ kompetenciją ir padėtį sprendimų rinkoje, siūlysime turimas žinias bei patirtį įsigyjant ir įgyvendinant įvairius technologinius sprendimus, toliau plėsime savo produktų asortimentą“, – sako Egons Mednis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!