Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/50717/paskelbta-cisco-2015-metu-vidurio-saugumo-ataskaita/spausdinti/

Paskelbta „Cisco“ 2015 metų vidurio saugumo ataskaita

Publikuota: 2015-07-28 18:27
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šiandien paskelbta 2015 metų vidurio „Cisco®“ saugumo ataskaita, kurioje analizuojamos grėsmės ir kibernetinio saugumo tendencijos. Joje atskleidžiama, kad organizacijos, siekdamos atlaikyti sudėtingas itin motyvuotų grėsmingų organizacijų atakas, privalo sutrumpinti laiką, per kurį turi būti aptinkamos grėsmės (angl. Time to Detection, TTD). „Angler Exploit Kit“ atskleidžia bendrų pavojų organizacijoms, kurios, kurdamos naujus atakų virusus ir pinigines galimybes konkurentams, vadovaujasi skaitmenine ekonomika ir „Visa apimančiu internetu“ (angl. Internet of Everything, IoE), tipus. „Angler Exploit Kit” parodo bendrų grėsmių tipus, su kuriais susiduria organizacijos skaitmeninės ekonomikos ir „Visa apimančio interneto“ (angl. Internet of Everything, IoE) laikotarpiu, kai kuriami nauji atakų virusai ir piniginės galimybės konkurentams.

Ataskaitoje rašoma, kad naujos rizikos yra siejamos su „Flash“, išpirkos reikalaujančiomis kenkėjiškomis programomis ir besikeičiančia „Dridex“ kenkėjiškos programos kampanija.

Dėl jų atsiranda poreikis sutrumpinti laiką, per kurį aptinkamos grėsmės. Verslui tampant skaitmeniniam ir pradedant naudoti „Visa apimantį internetą“, vis sparčiau plinta kenkimo programos ir jų keliamos grėsmės. Todėl ant pramoninių saugumo programų, aptinkančių pavojus per 100–200 dienų, krinta šešėlis. „Cisco“ pažangi kenkėjiškų programų apsauga (angl. Advanced Malware Protection, AMP) nustato grėsmes ir išanalizuoja atakas atgaline data vidutiniškai 46 valandomis greičiau, nei tai pavyksta padaryti turimomis apsaugos priemonėmis.

Ataskaitos rezultatai taip pat liudija, kad įmonėms reikia naudoti integruotus sprendimus, o ne produktus pavienėms problemoms išspręsti, taip pat dirbti su patikimais tiekėjais ir kreiptis į saugumo paslaugų teikėjus, siekiant gauti patarimų bei sulaukti įvertinimo. Be to, geopolitinę situaciją analizuojantys specialistai patvirtino, kad, norint pasiekti tvarų ekonominį augimą, reikia sukurti pasaulinę kibernetinio valdymo sistemą.

„Organizacijos negali vien tik sutikti, kad kompromisas yra neišvengiamas, net jei joms tuo metu taip atrodo. Technologijų pramonė privalo labiau stengtis, kad būtų kuriami patikimi ir atsparūs produktai bei paslaugos, o saugumo pramonė turi užtikrinti, kad būtų ženkliai pagerintos, bet prasmingai supaprastintos galimybės aptikti atakas, apsisaugoti nuo jų ir atsigauti, joms ištikus. Šioje srityje mes pirmaujame. Svarbiausios mūsų klientų problemos susijusios su verslo ir saugumo strategijomis, todėl jie nori, kad bendradarbiavimas su mumis būtų patikimas. Pasitikėjimas neatsiejamas nuo saugumo, o skaidrumas yra viso to pagrindas, todėl pramonėje vyraujančios technologijos yra tik pusė darbo. Mes esame įsipareigoję užtikrinti pramonės apsaugą, taip pat padėti surasti patikimų sprendimų visose produktų linijose“, – teigia „Cisco“ vyresnysis viceprezidentas ir vyriausiasis saugumo bei pasitikėjimo pareigūnas Johnas N. Stewartas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!