Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/50703/ios-irenginiu-pardavimai-greitai-virsys-windows-kompiuteriu-pardavimus/spausdinti/

„iOS“ įrenginių pardavimai greitai viršys „Windows“ kompiuterių pardavimus

Publikuota: 2015-07-28 11:12
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Nuolat didėjantis „Apple“ mobilių įrenginių pardavimai toliau keičia kompiuterių rinkos veidą. Kompanijos „Menlo Park“ analitikas Andreessen Horowitz teigia, kad „iOS“ įrenginių ir „Windows“ kompiuterių pardavimai beveik susilygino, o ateityje „Apple“ gali netgi išsiveržti į priekį.

Pačių kompiuterių „Apple“ parduoda vos 13,4 %, kalbant apie visą PC rinkos apimtį, ir nusileidžia tokioms kompanijoms, kaip HP ir „Dell“.

„iOS“ įrenginių pardavimai greitai viršys „Windows“ kompiuterių pardavimus

Antra vertus, 2015 metų II ketvirtyje buvo parduota 57,9 mln. „iOS“ įrenginių („iPhone“, „iPad“, „iPod Touch“). Šis rodiklis nuolat auga, tuo tarpu „Windows“ kompiuterių pardavimai savo viršūnę pasiekė 2011 m., ir nuo to laiko nenumaldomai mažėja.

Mobilių įrenginių pardavimai apskritai ateityje tik augs: štai kompanija „CCS Insight“ prognozuoja, kad 2019 m. išmaniųjų telefonų bus parduota net 2,35 mlrd. vienetų.

Savo ruožtu, praėjusiame ketvirtyje PC pardavimų kritimas buvo vienas žymiausių per paskutinius 2 metus – „Gartner“ teigė apie 9,5 % nuosmukį, IDC – net 11,8 %. Paskutiniosios analitikai teigia, kad PC rinka smuks po 1–2 % per metus iki pat 2018 m.

Artimiausių keleto ketvirčių statistika bus ypač įdomi, kadangi bus matyti liepos 29 d. debiutuosiančios „Windows 10“ įtaka visai kompiuterių rinkai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!