Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/50672/kaspersky-internet-security-ekspertu-ivertintas-kaip-itin-tausojantis-kompiuterio-resursus/spausdinti/

„Kaspersky Internet Security“ ekspertų įvertintas kaip itin tausojantis kompiuterio resursus

Publikuota: 2015-07-24 18:13
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Kaspersky Lab“ sprendimas „Kaspersky Internet Security“ pripažintas kaip vienas labiausiai tausojančių kompiuterio resursus. Nepriklausomos bandymų laboratorijos „AV Comparatives“ ekspertai atliko specialų tyrimą – įvertino apsaugos produktų poveikį operacinės sistemos našumui – ir, remdamiesi daugybės bandymų rezultatais, „Kaspersky Lab“ produktui skyrė aukščiausios kategorijos sertifikatą „Advanced+“.

„AV-Comparatives Performance Test“ – reguliariai atliekamas tyrimas, nagrinėjantis apsaugos sprendimų poveikį kompiuterio veiklos greičiui įprastus vartotojo veiksmus imituojančiomis sąlygomis. Per pastaruosius tyrimus bandymų laboratorijos specialistai sekė kompiuterio našumo pokyčius kopijuojant failus, kuriant duomenų archyvus, diegiant programėles, atverčiant dokumentus ir siunčiant failus iš internetinių šaltinių. Sprendimas „Kaspersky Internet Security“ gavo 165,7 taško ir aukščiausią nepriklausomų ekspertų apdovanojimą.

Visi tyrimai buvo atliekami vienodais kompiuteriais: procesoriumi „Intel Core i5-4210U“, 4 GB operacine atmintimi ir kietaisiais diskais „ SATA II“. Visuose kompiuteriuose buvo įdiegta švari 64 bitų standartinių nustatymų operacinė sistema „Microsoft Windows 8.1“. Bandomi apsaugos sprendimai buvo visiškai atnaujinti ir turėjo galimybę būti susieti su debesų paslaugomis. Atlikdami bandymus ekspertai atsižvelgė į produktų darbo specifiką: kadangi kai kuriuose scenarijuose patikrinimas atliekamas tik tada, kai antivirusinis slankiklis susitinka su failu pirmą kartą, bandymas buvo atliekamas du kartus. Galutiniams rezultatams įtakos turėjo produkto įtaka analizuojant nežinomus objektus ir apdorojant jau žinomus duomenis.

„Kova su kenkėjiška programine įranga turi kažką bendro su medicina. Vienodas tikslas – padėti, o pagrindinis principas – nepakenkti. Žinoma, apsaugos nuo kibernetinių grėsmių kokybė labai svarbi, tačiau programėlės darbas neturi turėti įtakos kompiuterio veiklai ir vartotojo pojūčiams. Ir „Kaspersky Lab“ kruopščiai tuo siekia – bandymų rezultatai tai patvirtina“, – pažymėjo Andis Šteinmanis, „Kaspersky Lab“ vadovas Baltijos šalims.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!