Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/50439/amd-siandien-kuriamos-technologijos-bus-aktualios-po-3-5-metu/spausdinti/

AMD: „Šiandien kuriamos technologijos bus aktualios po 3–5 metų“

Publikuota: 2015-07-05 14:08
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Aukštųjų technologijų rinkoje viskas keičiasi labai greitai, tačiau fundamentalių technologijų kūrimas trunka ilgus metus. Tai, kas kuriama dabar, pasirodys tik po kelerių metų, todėl puslaidininkių gamintojams šiandien svarbiausia yra nustatyti prioritetus, teigia AMD generalinė direktorė Lisa Su.

Šiandien AMD išgyvena ne pačias geriausias dienas. Šiuo metu baigiami projektuoti procesoriai su Zen architektūra bei jos modifikacija „Zen+“. Baigiami darbai ir prie ARMv8 suderinamos mikroarchitektūros K12.

Kompanijos vadovės teigimu, „Zen“ ir K12 bei jų patobulinimai taps artimiausius penkerius metus išleidžiamų AMD procesorių pagrindu. Nors kompanijai labai svarbu naujas mikroschemas išleisti kuo greičiau, tačiau AMD vadovybė kartu galvoja ir apie tai, ką gaminti kitus 3–5 metus.

Lisa Su teigimu, svarbu nuspręsti, kaip teisingai sudėlioti prioritetus: „Mano manymu, puslaidininkių technologijos, kurias mes kuriame dabar, bus labai svarbios po trejų – penkerių metų. Mūsų gebėjimas prognozuoti, kas bus svarbu po šio 3–5 metų – tai yra tai, kas mūsų kompaniją daro stipria.“

AMD: „Šiandien kuriamos technologijos bus aktualios po 3–5 metų“

2016 m. AMD planuoja išleisti pirmuosius procesorius su architektūra „Zen“, skirtus didelės spartos stacionariems kompiuteriams ir serveriams. 2017 m. „Zen“ procesorių asortimentas plėsis, kartu bus pristatyti K12 procesoriai su ARMv8 architektūra.

AMD vadovė pripažįsta, kad investuotojams ir akcininkams labai sunku laukti metų metus, kad suprastų, ar teisinga kryptimi juda kompanija. Viešoms kompanijoms, tokioms kaip AMD, reikia atsiskaityti kiekvieną ketvirtį ir pranešti apie pelną arba nuostolius.

Kaip taisyklė, daugeliui labai sunku suprasti, kokie praeities sprendimai padarė didžiausią įtaką šiandienos AMD veiklos rezultatams: vėlavimas sukurti „Bulldozer“ architektūros pamainą 2011 m, atsisakymas sukurti didelės spartos architektūras 2012 m., sprendimas iki 2 metų pailginti CPU ir GPU gyvavimo ciklą 2013 m., ar kažkokie kiti sprendimai.

Tik nedaugelis žmonių iš tikrųjų supranta priimtų sprendimų reikšmę ir jų ilgalaikį potencialą. „Aš nemanau, kad tai iš tikrųjų labai svarbu – kompanija privati ar vieša. Daug svarbiau, kad mes dirbame toje sferoje, kurioje užtrunka nuo trejų iki penkerių metų, norint suprasti, ar padarei gerai. Toks gyvenimas“, – teigė AMD generalinė direktorė Lisa Su.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!