Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/50432/prekybos-centrai-skaiciuoja-klientu-virsugalvius/spausdinti/

Prekybos centrai skaičiuoja klientų viršugalvius

Publikuota: 2015-07-04 08:13
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

IT ir telekomunikacijų bendrovė „Teo“ verslui pristato perspektyvaus lietuvių startuolio „SEMS Technologies“ sukurtą klientų srautų skaičiavimo ir analitikos sprendimą. Daiktų interneto eros paslauga suteikia prekybininkams galimybę analizuoti pirkėjų elgseną ne tik internete, bet ir prekybos centruose.

Didėjanti konkurencija mažmeninėje prekyboje bei paslaugų sektoriuje skatina įmones efektyviau išnaudoti prekybos plotus, įvertinti darbuotojų poreikį ir išplėsti pardavimo kanalus panaudojant esamą potencialą. Todėl klientų srautų skaičiavimas, jų poreikių pažinimas ir elgsenos analizė tampa vienu iš prioritetinių pardavimų, paslaugų ar pastatų valdymo veiklos gerinimo būdų.

Iki šiol tiksliausiai klientus analizuoja interneto prekybos ir paslaugų svetainės. Skaičiuojami vartotojų apsilankymai, svetainėje sugaištas laikas, identifikuojamos didžiausią susidomėjimą sukėlusios prekės. Tais pačiais privalumais, naudojant srautų skaičiavimo ir analitikos sistemas, dabar gali naudotis ne tik mažmenos parduotuvės, prekybos centrai, bet ir visuomeninių pastatų ar erdvių valdytojai – savivaldybės, ligoninės, oro uostai.

„Žengiame į daiktų interneto erą jungdami inovatyviausius sprendimus su išvystyta interneto infrastruktūra. „SEMS Technologies“ verslui sukurtas naujas žmonių srautų skaičiavimo ir analitikos sprendimas yra geras pavyzdys kitiems startuoliams su „Teo“ palaikymu ateiti į rinką. Artimiausiu metu tikimės, kad į savo produktų krepšelį įtrauksime ir daugiau išmanių sprendimų“, – sako Aleksandras Samuchovas, „Teo“ verslo klientų padalinio vadovas. Jis atkreipia dėmesį, kad klientų srautų analizės sistema jau yra diegiama ir į visus naujos koncepcijos „Išmaniųjų namų su „Teo“ salonus.

Plaštakos dydžio kompiuteris veikia vaizdo kameros pagrindu ir pagal specialiai sukurtus viršugalvio atpažinimo algoritmus skaičiuoja žmones. SEMSEYE tvirtinamas virš praėjimo zonų, skaičiuoja įeinančius ir išeinančius klientus, sumuoja vizitus, o apdorotą informaciją internetu siunčia į debesų kompiuterija paremtą duomenų centrą.

„Tikslus žmonių srautų matavimas leidžia ne tik analizuoti, bet ir tiksliai realiuoju laiku planuoti verslo veiklos sąnaudas, prekių ir darbo jėgos poreikį. Prekybos centrams ši sistema padeda nustatant nuomos kainodarą, tikslinę rinkodarą, analizuoti reklamines kampanijas. Didelėse žmonių susitelkimo vietose, tokiose kaip oro uostai, srauto matavimas leistų optimizuoti oro uostų tarnybų ir teikiamų paslaugų poreikį. Įvairiais vertinimais, daiktų interneto dydis pasaulyje siekia milijardus eurų“, - sako „SEMS Technologies“ direktorius Andrius Ojeras.

Lietuvoje už technologines inovacijas apdovanoto SEMSEYE produkto kūrėjai yra atrinkti tarp 24 globaliai perspektyviausių „Intel“, „Cisco“ ir „T- Mobile“ vystomų daiktų interneto projektų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!