Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/50426/startuoja-projektas-baltijos-regiono-iniciatyva-del-ilgalaikiu-inovatyviu-branduoliniu-technologiju/spausdinti/

Startuoja projektas „Baltijos regiono iniciatyva dėl ilgalaikių inovatyvių branduolinių technologijų“

Publikuota: 2015-07-02 14:40
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

2015 m. liepos 1 d. pradedamas vykdyti ES mokslinių tyrimų ir inovacijų programos „Horizontas 2020“ projektas „Baltijos regiono iniciatyva dėl ilgalaikių inovatyvių branduolinių technologijų“ (angl. Baltic Region Initiative for Long Lasting InnovAtive Nuclear Technologies, BRILLIANT). Tai pirmasis tris metus truksiantis šios programos projektas, kurį koordinuoja Lietuvos energetikos institutas (LEI). Projekto partneriai – penkių Baltijos jūros regiono šalių institucijos: Fizinių ir technologijos mokslų centras (FTMC), UAB „VAE SPB“, Nacionalinis branduolinių tyrimų centras (Lenkija), Latvijos universitetas (Latvija), Tartu universitetas (Estija) ir Karališkasis technologijos institutas (Švedija).

Pagrindinis BRILLIANT projekto tikslas – nustatyti barjerus trukdančius branduolinės energetikos plėtrai Baltijos jūros regiono valstybėse ir parengti rekomendacijas jiems pašalinti. Projektas skatins bendradarbiavimą tarp Baltijos šalyse esančių mokslo centrų ir universitetų, o UAB „VAE SPB“ dalyvavimas užtikrins mokslo institucijų ryšį su verslu. Vykdant projektą bus įvertintas šalių mokslinis, technologinis ir ekonominis potencialas siekiant vystyti branduolinę energetiką regione ir šios svarbios energetikos rūšies įtaka ne tik regiono ekonomikai, bet ir energetiniam saugumui. Partneriai iš Švedijos planuoja vykdyti aktyvią informacijos sklaidą Baltijos šalių visuomenėje: organizuoti susitikimus su gyventojais, dalintis gera komunikavimo su vietos bendruomenėmis patirtimi, planuoti vizitus į Švediją, kurių metu kviečiama susitikti su bendruomene, gyvenančia netoli Oskarhamn atominės elektrinės, ir organizuoti vasaros stovyklas studentams bei jauniems mokslininkams. Šis bendradarbiavimas gali būti tramplynas tolimesniems bendriems tarptautiniams projektams, rengiant bendras studijų programas, organizuojant įvairius mokymus specialistams ir studentams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!