Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/50412/microsoft-svarsto-galimybe-isigyti-amd/spausdinti/

„Microsoft“ svarsto galimybę įsigyti AMD

Publikuota: 2015-07-02 17:05
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Puslapis „KitGuru“, kuris cituoja informuotus šaltinius, praneša, kad „Microsoft“ gali būti suinteresuota įsigyti kompaniją AMD.

Atsižvelgiant į tai, kad „Microsoft“ labai susidomėjusi žaidimų konsolių rinka, toks scenarijus yra visai tikėtinas; šiuo metu būtent AMD gamina „Xbox One“ skirtus procesorius (taip pat ir „Playstation 4“).

Naujas pirkinys leistų „Microsoft“ leistų savo konsoles aprūpinti nuosavais procesoriais (kurie kompanijai dabar kainuoja apie 100 dolerių už kiekvieną SoC mikroschemą), o kartu uždirbti ir iš „Sony Playstation 4“ pardavimų (kurie kol kas yra didesni, nei „Xbox One“).

„Microsoft“ svarsto galimybę įsigyti AMD

Kadangi abejoms naujos kartos konsolėms yra mažiau nei keleri metai, iki naujų liko dar daug laiko, kurio metu „Sony“ teks naudoti esamus procesorius. Dabar parduota apie 12,6 mln. „Xbox One“, o tai reiškia, kad vien AMD procesoriams „Microsoft“ išleido apie 1,26 mlrd. dolerių – du trečdalius to, kiek dabar kainuoja visa AMD.

Paskutinių metu reguliariai pasirodo gandų apie AMD pardavimą. Anksčiau ja neva domėjosi „Qualcomm“, taip pat „Samsung“, kuriai labai svarbios CPU ir GPU technologijos.

Šiuo metu „Microsoft“ turi apie 95,3 mlrd. dolerių grynųjų pinigų, „Samsung“ – apie 66 mlrd. dolerių, „Qualcomm“ – apie 12 mlrd. dolerių. Vis tik galimiems pirkėjams teks pasistengti, kadangi AMD įsigijimas reikštų ilgas derybas su įvairių šalių reguliavimo ir antimonopolinėmis institucijomis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!