Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/50385/idc-paskelbe-didziausiu-ismaniuju-telefonu-gamintoju-desimtuka/spausdinti/

IDC paskelbė didžiausių išmaniųjų telefonų gamintojų dešimtuką

Publikuota: 2015-06-30 19:22
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanija IDC paskelbė ataskaitą, kurioje matyti didžiausių 2015 m. I ketvirčio išmaniųjų telefonų gamintojų dešimtukas. Jame minimos kompanijos, kurios turi savus mobilių įrenginių gamybos pajėgumus, o ne užsakantys pas kontraktinius gamintojus.

Pirmajame dešimtuke atsidūrė taivaniečių kompanijos „Foxconn“, „Pegatron“ ir „Inventec“, kinų „Huaqin“, „Oppo“, „Coolpad“ ir „Wingtech“, Singapūro kompanija „Flextronics“, korėjiečių „Samsung“ ir LG.

IDC paskelbė didžiausių išmaniųjų telefonų gamintojų dešimtuką

Deja, analitikų kompanija nepaskirstė vietų, todėl neaišku, kas yra didžiausias gamintojas, kartu nepateikta jokių skaičių, kurie bylotų apie išmaniųjų telefonų gamybos apimtis.

Atidžiai stebintiems situaciją išmaniųjų telefonų rinkoje bus nesunku atspėti, kad „Foxconn“ ir „Pegatron“ buvimą sąraše garantuoja „Apple“ užsakymai, tuo tarpu „Inventec“ aktyviai bendradarbiauja su kinų išmaniųjų telefonų gigantu „Xiaomi“.

IDC pastebi, kad paskutiniu metu labai sustiprėjo Kinijos gamintojų pozicijos. Su šios šalies kompanijomis aktyviai bendradarbiauja ne tik vietos firmos, tačiau ir užsienio klientai iš Lotynų Amerikos, Indijos, taip pat Europos šalių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!