Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/50186/apple-vadovas-prasitare-kas-skatina-kurti-geriausius-produktus/spausdinti/

„Apple“ vadovas prasitarė, kas skatina kurti geriausius produktus

Publikuota: 2015-06-13 11:52
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanijos „Apple“ generalinis direktorius Timas Cookas mano, kad „geriausi produktai gimsta tuomet, kai yra įvairovė“. Jo teigimu, moterų ir tautinių mažumų atstovų skaičiaus augimas IT pramonėje yra esminis sėkmės raktas, rašo „CNet“.

Renginyje WWDC 2015 vykusios prezentacijos gali tapti pirmosios „Apple“ istorijoje, kai prieš auditoriją, kurią sudarė pagrinde vyrai – inžinieriai, kalbėjo keletas aukštas pareigas „Apple“ užimančių moterų.

Tokios garbės, anot šaltinio, nusipelnė interneto paslaugų padalinio viceprezidentė Jennifer Bailey ir Marketingo produktų padalinio viceprezidentė Susan Prescott.

„Apple“ vadovas prasitarė, kas skatina kurti geriausius produktus

„Apple“ generalinis direktorius Timas Cookas įsitikinęs, kad šių moterų pasirodymas ant scenos renginio WWDC 2015 metu padarys didžiulį įspūdį, o savo pasirodymo pradžioje pareiškė: „Ši konferencija ir toliau išlieka pokyčių epicentru, ir ne tik „Apple“, tačiau ir visai industrijai apskritai“.

Timas Cookas mano, kad technologijų rinkos žaidėjams būtina pritraukti kuo didesnį moterų, taip pat įvairių tautybių žmonių skaičių. Jis kaltina technologijų bendruomenę įvairovės trūkumu.

Reikia pažymėti, kad 2014 m. „Apple“ yra publikavusi ataskaitą, kurioje kalbama, kad 70 % kompanijos darbuotojų yra vyrai. Dabar gi kompanija rodo, kad moterys – vadovės ant scenos gali pristatyti naujus produktus lygiai taip pat, kaip ir jų kolegos vyrai.

„Didžiausiai įvairovė pasižyminti grupė pagamins geriausią produktą, ir aš tuo tvirtai tikiu. Mes manome, kad įvairovė leidžia sukurti kokybiškesnius produktus. Tai iš tikrųjų svarbu“, – pabrėžė „Apple“ vadovas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!