Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/50172/europos-komisija-pradeda-oficialu-tyrima-del-amazon-elektroniniu-knygu-platinimo-tvarkos/spausdinti/

Europos Komisija pradeda oficialų tyrimą dėl „Amazon“ elektroninių knygų platinimo tvarkos

Publikuota: 2015-06-11 16:32
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Europos Komisija pradėjo oficialų antimonopolinį tyrimą dėl bendrovės „Amazon“ taikomos elektroninių knygų platinimo praktikos. Europos Komisija visų pirma išnagrinės tam tikras bendrovės „Amazon“ sutarčių su leidėjais sąlygas. Pagal šias sąlygas leidėjai turi informuoti bendrovę „Amazon“ apie palankesnes ar alternatyvias sąlygas, taikomas „Amazon“ konkurentams, ir (arba) pasiūlyti bendrovei „Amazon“ panašias sąlygas kaip ir konkurentams, arba kitomis priemonėmis užtikrinti, kad bendrovei „Amazon“ siūlomos sąlygos būtų bent jau ne prastesnės nei taikomos jos konkurentams.

Europos Komisijai kelia rūpestį tai, kad dėl tokių sutarčių sąlygų kitiems elektroninių knygų platintojams gali būti sunkiau konkuruoti su bendrove „Amazon“ naujų ir novatoriškų produktų bei paslaugų kūrimo srityje. Europos Komisija tirs, ar tokios sąlygos gali riboti skirtingų elektroninių knygų platintojų konkurenciją ir mažinti vartotojų pasirinkimo laisvę. Jei įtarimai pasitvirtins, tokia elgsena gali pažeisti ES antimonopolines taisykles, kuriomis draudžiama piktnaudžiauti dominuojančia padėtimi rinkoje ir taikyti konkurenciją ribojančią verslo praktiką. Tyrimo procedūros pradžia jokiu būdu nereiškia, kad tyrimo rezultatas jau yra aiškus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!