Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/50171/apple-itariama-suokalbiu-su-muzikos-pramones-elitu/spausdinti/

„Apple“ įtariama suokalbiu su muzikos pramonės elitu

Publikuota: 2015-06-12 08:18
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Niujorko ir Konektikuto valstijų prokurorai ėmėsi nagrinėti kompanijos „Apple“ susitarimą su trimis didžiausiomis JAV garso įrašų leidėjais, bandydami įsitikinti, ar nesudarytas kartelinis susitarimas, pažeidžiantis JAV antimonopolinius įstatymus.

Leidinio „The New York Times“ teigimu, tyrimo tikslas yra patikrinti, ar kompanijos „Universal Music Group“, „Sony Music Entertainment“ bei „Warner Music Group“ nesudarė tarpusavyje ar su „Apple“ sandorio, kuris trukdytų konkurentams, pavyzdžiui, švedų „Spotify“, vykdyti savo veiklos, taikant taip vadinamą sąlyginai nemokamą muzikos klausymosi modelį.

Kompanijos „Universal Music Group“ teisininkai jau spėjo pareikšti, kad garso įrašų leidėjas nesudarė jokių neteisėtų sandorių su „Sony Music Entertainment“, „Warner Music Group“ ar „Apple“, ir ateityje neketina to daryti.

„Apple“ įtariama suokalbiu su muzikos industrijos elitu

Kompanija „Apple“, anot šaltinių, jokių komentarų dėl pareikštų kaltinimų nepateikė, atsisakydama viešai kalbėti šiuo klausimu.

Abiejų valstijų prokurorams tai yra ne pirmas atvejis, kai vykdomas antimonopolinis tyrimas, susijęs su „Apple“. 2013 m. jie dalyvavo tyrime, kuriame kompanija iš Kupertino buvo įtariama suokalbiu su knygų leidėjais, siekiant padidinti el. knygų kainas. Tuomet „Apple“ turėjo sumokėti nemažą baudą, nors ir buvo pasiekta taikos sutartis.

„Apple“ savo muzikos online transliavimo tarnybą pristatė birželio 8 d. „Apple Music“ prenumeratos kaina JAV sutampa su „Spotify“ ir sudaro 10 dolerių per mėnesį. Savo ruožtu, „Apple Music“ neturi nuolatinės nemokamos naudojimo galimybės, nors pirmi trys mėnesiai yra nemokami.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!