Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/50136/per-pastaruosius-12-menesiu-94-proc-bendroviu-susidure-su-isorinemis-gresmemis/spausdinti/

Per pastaruosius 12 mėnesių 94 proc. bendrovių susidūrė su išorinėmis grėsmėmis

Publikuota: 2015-06-10 09:22
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Remiantis „Kaspersky Lab“ kartu su agentūra „B2B International“ atlikto tyrimo rezultatais, pasaulyje padaugėjo bendrovių, kurios per pastaruosius 12 mėnesių susidūrė su išorinėmis kibernetinėmis grėsmėmis, dabar jų yra 94 proc. Europoje šis skaičius tik šiek tiek mažesnis – 93 proc. Trys labiausiai paplitusios išorinės grėsmės – tai šlamštalaiškiai, kenkėjiška programinė įranga ir sukčiavimo atakos.

Dažniausiai viso pasaulio bendrovės susiduria su šlamštalaiškiais: nepageidaujami pranešimai, dažnai turintys pavojingų failų ir nuorodų, atakuoja 64 proc. bendrovių. 61 proc. respondentų pažymėjo, kad incidentų priežastimi tapo kenkėjiškos programos (virusai, šnipinėjimo programinė įranga ir kt.). Apie atakas pranešė 38 proc. bendrovių – taikydami socialinę inžineriją sukčiai darbuotojus įtikinėjo įdiegti kenkėjišką programinę įrangą, išsiųsti į tinklalapį ar paštu kokią nors informaciją arba atlikti kitus veiksmus.

Tarp kitų išorinių kibernetinių grėsmių bendrovės paminėjo įsibrovimus į tinklus (25 proc.), mobiliųjų telefonų vagystes (22 proc.), DDoS atakas (18 proc.), korporatyvinį šnipinėjimą (16 proc.). Svarbu atkreipti dėmesį į organizacijų tikslinių atakų didėjimą – jis sudarė 3 proc., palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, 12 proc. bendrovių susidūrė su šia grėsme, už kurios dažnai slypi konfidencialios informacijos vagystė.

Informacijos nutekėjimo dėl įvykdytos išorinės atakos incidentų dalis Vienu iš pagrindinių sėkmingos kibernetinės atakos padarinių, nepriklausomai nuo atakos tipo, tampa organizacijos svarbios informacijos praradimas. Remiantis tyrimu, 64 proc. bendrovių per pastaruosius 12 mėnesių dėl išorinių grėsmių prarado kokius nors duomenis. Taigi atakos su kenkėjiškomis programomis yra ne tik vienos plačiausiai paplitusių, bet ir labiausiai jaučiamų: jos nutekino verslo informaciją 32 proc. atvejų. Dar 17 proc. incidentų duomenys prarasti dėl sukčiavimo atakų, o 16 proc. atvejų bendrovės prarado informaciją dėl įsibrovimų į tinklus ir mobiliųjų įrenginių vagystės.

„Mes pastebime, kad kiekvienais metais sukčiai randa efektyvių būdų atakai įvykdyti, ir jų pastangos visiškai atsiperka. Be tradicinių kenkėjiškų programų, į jų arsenalą vis dažniau įtraukiami instrumentai DDoS atakoms ir įsibrovimams į tinklus vykdyti, o tai ne tik padidina atakuojamų bendrovių dalį, bet ir kiekvieno sukčių bandymo sėkmės galimybes. Saugotis kiekvienos kibernetinių nusikaltėlių technikos atskirai – neefektyvu. Mes rekomenduojame visavertę korporatyvinę saugumo platformą, tokią kaip „Kaspersky Endpoint Security for Business“, o taip pat „Kaspersky DDoS Protection“, kurios užtikrins optimalią apsaugą nuo šiuo metu kylančių grėsmių, taip pat ir tų, kurios dar tik taps populiarios“, – komentuoja Andis Šteinmanis, „Kaspersky Lab“ vadovas Baltijos šalims.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!