Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/49916/serijiniai-virtualios-realybes-salmai-bus-gana-brangus/spausdinti/

Serijiniai virtualios realybės šalmai bus gana brangūs

Publikuota: 2015-05-22 11:12
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kaip jau žinome, būsimam „Oculus Rift“ savininkui reikės įsigyti galingą kompiuterį, norint dirbti su šiuo virtualios realybės šalmu. „Oculus Rift“ užsakymus bus priimami nuo 2015 m. pabaigos, tuomet bus paskelbta ir kaina.

Kol kas dėl kainos tenka spėlioti. Štai puslapis „Fudzilla“ tvirtina, kad ir „Oculus Rift“, ir „HTC Vive“ bus gana brangūs virtualios realybės šalmai – jų kaina bus artima 1000 dolerių (apie 895 eurus).

Serijiniai virtualios realybės šalmai bus gana brangūs

Pasirodžius alternatyvoms, kainos gali ir keistis, tačiau kol kas virtualios realybės gerbėjams teks atiduoti nemažai pinigų, norint pajusti panirimo į virtualią realybę malonumą.

Reikia pažymėti, kad „Oculus VR“ ketina birželio 11 d. surengti prezentaciją, kuri bus susijusi su jos firminiu VR šalmu. Kadangi pakvietimai jau siuntinėjami, greitai galime sulaukti naujos informacijos apie įrenginio technines specifikacijas.

Įdomu tai, kad ir kiti virtualios realybės įrenginių gamintojai didina tempus, artindami savo sprendimų anonsus. Kompanija „Sony“ ieško D.Britanijoje kuriamai studijai specialistų, kurie galėtų kurti žaidimus ir programas, skirtus virtualios realybės šalmui „Project Morpheus“, pasirodysiančiam 2016 m.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!