Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/49904/kursenuose-modernizavus-transformatoriu-pastote-dides-elektros-tiekimo-patikimumas/spausdinti/

Kuršėnuose modernizavus transformatorių pastotę, didės elektros tiekimo patikimumas

Publikuota: 2015-05-21 14:04
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Elektros skirstymo bendrovė LESTO atnaujins transformatorių pastotę Kuršėnų mieste. Bendrovės investicijų projektui ketvirtadienį pritarė Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK). Rekonstravus pastotę, daugiau nei 10 tūkst. elektros vartotojų bus užtikrintas patikimesnis elektros tiekimas ir skirstymas.

Preliminariai planuojama, jog LESTO investicijos į projektą sieks 3,76 mln. eurų. Virgilijus Žukauskas, LESTO Elektros tinklo tarnybos direktorius, teigia, jog būtina rekonstruoti šią transformatorių pastotę, nes jos įrenginiai – susidėvėję ir pasenę. Dėl to, pasak jo, sistema veikia neefektyviai ir kyla gedimų.

Kuršėnuose modernizavus transformatorių pastotę, didės elektros tiekimo patikimumas

„Įgyvendinus investicijų projektą, būtų pakeisti fiziškai susidėvėję ir morališkai pasenę įrenginiai, užtikrintas saugus ir patikimas sistemos darbas, sumažinta gedimų, atsijungimų ir avarijų rizika bei užtikrinti saugumo reikalavimai. Be to, modernizavus transformatorių pastotę, sumažės jos priežiūrai ir remontui reikalingos sąnaudos“, – sakė V. Žukauskas.

Rekonstrukcijos darbų metu planuojama statyti naują modulinį pastatą, o susidėvėjusius transformatorių pastotės įrenginius pakeisti naujais. Planuojami darbai įtakos elektros tiekimui neturės. 1960 metais pradėta eksploatuoti Kuršėnų transformatorių pastotė elektros energiją tiekia 10735 vartotojams.

LESTO 2015–2025 metais planuoja iš esmės modernizuoti skirstomąjį tinklą. Siekdama užtikrinti patikimas, saugias ir išmaniai valdomas paslaugas, bendrovė į tinklo modernizavimą ir atnaujinimą numato investuoti 1,7 mlrd. eurų. Didžiausios investicijos planuojamos į gamtos reiškiniams atsparų, saugų ir patikimą, kokybiškas paslaugas užtikrinantį ir išmanų tinklą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!