Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/49883/qualcomm-nori-prijungti-prie-interneto-viska-kas-tik-imanoma/spausdinti/

„Qualcomm“ nori prijungti prie interneto viską, kas tik įmanoma

Publikuota: 2015-05-20 18:10
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanija „Qualcomm“ publikavo seriją pranešimų spaudai, kuriuose kalbama apie naujus sprendimus, skirtus „Daiktų internetui“ (IoT). Tiesa, konkrečiu atveju kompanija vartoja terminą „Internet of Everything“ (IoE).

Centrine temos dalimi tapo dviejų diskretinių produktų – QCA401x ir QCA4531 – anonsas. Jie leis prisijungti prie Wi-Fi tinklų davikliams, automatams ir visiems kitiems įrenginiams. Pirmaisiais „Qualcomm“ partneriais šioje srityje turėtų tapti kompanijos „Xively by LogMeIn“, „Temboo“, „Ayla Networks“, „Exosite“, „Kii“ ir „Proximetry“.

Atskiro dėmesio nusipelnė multimedijos platforma „Qualcomm AllPlay“. Pažadėta srautinė duomenų transliacija per Wi-Fi ir „Bluetooth“, įdiegta plati garso konfigūravimo funkcija, ir naujos sinchronizavimo galimybės. Pavyzdžiui, kompanija „Hitachi America“ jau pranešė, kad išleis tris garsiakalbius su „AllPlay“ palaikymu, leidžiančiu prisijungti prie Wi-Fi tinklų.

„Qualcomm“ nori prijungti prie interneto viską, kas tik įmanoma

„Qualcomm“ turi kuo pasigirti. Aljanso „AllSeen“ dalyviai (iš viso 18 kompanijų) jau integravo „AllPlay“ palaikymą į firminius „išmaniųjų namų“ projektus. Rinkoje pasirodys virš 20 dėvimos elektronikos įrenginių – nuo išmanių laikrodžių ir apyrankių iki veiksmo kamerų ir akinių. Visa tai pasieks mažiausiai 30 šalių gyventojus.

Taip pat plėtojama ir „išmaniojo“ automobilio programa – „Qualcomm“ sprendimai jau prijungė prie 3G ir LTE tinklų apie 20 mln. automobilių. Be to, „Qualcomm“ dalyvauja virš 20 miestų modernizavimo programose, palaiko „miesto Wi-Fi“, vandens tiekimo, antrinio perdirbimo, apšvietimo, miesto transporto, energetikos ir kitas iniciatyvas.

Dar apie 500 užsakovų ir partnerių, įskaitant „Roche“, „Walgreens“, „AMC Health“ ir „Cerner“, bendradarbiauja su padaliniu „Qualcomm Life“, kuris siūlo sprendimus sveikatos apsaugos srityse. Taigi gyvenimas verda, ir „Qualcomm“ čia atlieka ne paskutinį vaidmenį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!