Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/49882/amd-skybridge-projektas-zlugo-del-globalfoundries-kaltes/spausdinti/

„AMD SkyBridge“ projektas žlugo dėl „GlobalFoundries“ kaltės

Publikuota: 2015-05-20 15:14
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Dar prieš metus AMD buvo įsitikinusi, kad šiemet pavyks pradėti 20 nm procesorių su ARM ir x86 architektūromis tiekimą, o visa tai bus suderinama platformų lygmenyje. Tuomet projektas gavo pavadinimą „SkyBridge“.

Buvo tikimasi, kad iš x86 suderinamų sprendimų pusės projektą palaikys 20 nm hibridiniai procesoriai „Amur“ ir „Nolan“. Tačiau neseniai sužinojome, kad jų pasirodymas kybo ant plauko.

Italų puslapis „Bits&Chips“ įlieja į ugnį dar daugiau alyvos, pareikšdamas, kad AMD planus išleisti 20 nm procesorius sugadino kontraktinis gamintojas „GlobalFoundries“, kuris nesugebėjo įsisavinti 20 nm produktų gamybos. Arba tiesiog nusprendė, kad visa tai neperspektyvu.

„AMD SkyBridge“ projektas žlugo dėl „GlobalFoundries“ kaltės

Įdomu tai, jog kitas šaltinis, remdamasis „GlobalFoundries“ atstovų komentarais, rašo, kad „GlobalFoundries“ vadovybė 20 nm technologinį procesą nelaiko „ilgaamžiu“, o štai 14 nm technologija bus naudojama labai ilgai.

Be to, „GlobalFoundries“ planuoja gaminti 22 nm produktus (taip, tai ne klaida, dvidešimt dviejų nanometrų) su SOI technologija savo Drezdeno (Vokietija) fabrikuose, tuo tarpu dabar darbai vykdomi Niujorke esančiose laboratorijose.

„GlobalFoundries“ tikina, kad „22 nm + SOI“ kombinacija leis pasiekti maždaug 14 nm lygio spartą, kai savikaina atitiks 28 nm lygį. Tuo tarpu ateityje kompanija apskritai galvoja apie litografinius procesus iki pat 3 nm.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!