Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/49872/naudojantys-piratinius-windows-10-netures-microsoft-palaikymo/spausdinti/

Naudojantys piratinius „Windows 10“ „neturės „Microsoft“ palaikymo“

Publikuota: 2015-05-19 21:03
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

„Microsoft“ operacinių sistemų padalinio vadovas Terry Mayersonas patikslino informaciją apie tai, kaip bus su piratinės „Windows 7“/8 versijomis, jas atnaujinant iki „Windows 10“. Reikia konstatuoti, kad licencijuotos sistemos tokie vartotojai negaus – bent jau nemokamai.

Kaip ir su ankstesnėmis „Windows 10“ versijomis, piratinių „Windows“ versijų savininkai galės atsinaujinti iki naujausios OS, tačiau darbastalyje jie matys vandens ženklą. Jis teigs, kad sistemos versija nėra licencijuota.

Naudojantys piratinius „Windows 10“ „neturės Microsoft palaikymo“

Panašios versijos „neturės „Microsoft“ palaikymo“, tačiau ką tai tiksliai reiškia (pavyzdžiui, ar bus prieinami atnaujinimai), Terry Mayersonas nepatikslino. Galima spėti, kad atnaujinimai bus pasiekiami, kadangi nemažai vartotojų turės nesaugias sistemas, o tai kenks „Windows“ įvaizdžiui.

Piratinių versijų savininkai nebus „nuskriausti“: jiems „Microsoft“ pasiūlys galimybę atsinaujinti iki „Windows 10“ už „labai patrauklią kainą“. Jei „Microsoft“ nori į legalumo kelią išvesti Kiniją, pasižyminčią milžiniškais piratavimo mastais, kainos turėtų būti patrauklios, atsižvelgiant į gyventojų perkamąją galią, pavyzdžiui, licencija neturėtų viršyti 10 dolerių.

Taip pat išlieka atviras klausimas, ar bus padaryta nuolaidų programos „Windows Insider“ dalyviams, o galbūt jie taip pat susidurs su „Windows 10“ „vandens ženklais“, kaip ir visi kiti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!