Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/49655/oneplus-telefonai-daugiau-nebenaudos-cyanogenmod/spausdinti/

„OnePlus“ telefonai daugiau nebenaudos „CyanogenMod“

Publikuota: 2015-05-04 11:57
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

„OnePlus“ telefonai daugiau nebenaudos „CyanogenMod“Kinų išmaniųjų telefonų gamintojo „OnePlus“ ir alternatyvios „Android“ modifikacijos „Cyanogen“ kūrėjai keliai išsiskyrė, praneša „Engadget“, remdamasis leidiniu „PCWorld“.

Juoda katė tarp abiejų kompanijų perbėgo dar 2014 m. pabaigoje, kai buvo uždrausta į Indiją įvežti išmaniuosius telefonus „OnePlus One“ su „CyanogenMod“ platforma.

Tuomet paaiškėjo, kad Indijos kompanija „Micromax“ pasirašė išskirtinę sutartį su „Cyanogen Inc.“, taigi kinų kompanija neteko teisių platinti Indijoje savo produkcijos su amerikiečių programine įranga.

„OnePlus“ sugalvojo, kad Indijoje platins telefonus su savo sukurta „Android“ modifikacija – „OxygenOS“, tačiau tarptautinei rinkai skirtus telefonus vis dar platino su „CyanogenMod“.

Vis tik panašu, kad konfliktas vien tik Indijos rinka neapsiribojo. „Caynogen Inc.“ vadovas Kirtas McMasteras pranešė, kad bendradarbiavimas su „OnePlus“ yra baigtas, nors ir apgailestauja, kad taip nutiko – juk „OnePlus“ populiarumą iš dalies lėmė ir joje naudota „Cyanogen“ programinė įranga.

Panašu apgailestavimą paskelbė ir vienas iš „OnePlus“ įkūrėjų – Carlas Pei. Jis teigė, jog jei ne bendradarbiavimas su „Cyanogen“, jo kompanija „nebūtų ten, kur ji yra dabar“. Apie „OnePlus“ populiarumą galima spręsti ir iš neseniai paskelbtos „AnTuTu“ statistikos apie populiariausius „Android“ telefonus.

Dar viena iš galimų skyrybų priežasčių galėjo tapti „Cyanogen Inc.“ pasirašyta sutartis „Microsoft“ dėl jos tarnybų integravimo į „Cyanogen“ programinę įrangą. Tikėtina, kad kinų gamintojui tokia partnerystė ir papildomų programų bagažas pasirodė ne visai priimtinas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!