Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/49632/teo-valstybes-biudzeta-2014-m-papilde-113-mln-litu/spausdinti/

„Teo“ valstybės biudžetą 2014 m. papildė 113 mln. litų

Publikuota: 2015-04-30 18:06
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

IT ir telekomunikacijų bendrovė „Teo“ 2014 m. į valstybės biudžetą sumokėjo 113 mln. litų, o paramai skyrė 1,13 mln. litų. Bendrovė pernai įvairiems socialinio solidarumo projektams neatlygintinai suteikė 21 trumpąjį numerį, kuriais buvo paaukota per 500 tūkst. litų., skelbiama „Teo“ socialinės atsakomybės veiklos ataskaitoje.

2014 m. „Teo“ daug dėmesio skyrė skaidrumo, antikorupcijos temai bendrovės viduje. Per tarptautinę Antikorupcijos dieną „Teo“ gavo apdovanojimą už iniciatyvas diegiant antikorupcijos politiką į bendrovės kultūrą.

„Etiškas, atsakingas verslas, atsižvelgiant į suinteresuotųjų šalių poreikius – tai principas, kuriuo vadovaujamės dirbdami ir bendraudami su visuomene – klientais, partneriais, tiekėjais ar akcininkais. Tai yra ne tik aiškiai apibrėžtos vidinės vertybės, bet mūsų veiklos strategijos dalis“, – sako Kęstutis Šliužas, „Teo“ generalinis direktorius.

Jis atkreipė dėmesį, kad skaidraus ir atsakingo verslo lyderystė yra vienas svarbiausių prioritetų bendrovės veiklos strategijoje iki 2018 m., jos tikslai iškelti vadovybei ir patvirtinti valdybos. Itin didelis vaidmuo skiriamas suinteresuotųjų grupių įtraukimui bendrovei ir visuomenei svarbiais klausimais. Pavyzdžiui, pagarbos žmogaus teisėms aspektu, „Teo“, kaip IT ir telekomunikacijų kompanijai, ypač aktualu rūpintis klientų duomenų privatumu bei saviraiškos laisve – to labiausiai iš bedrovės tikisi ir vartotojai. Ne mažiau svarbus išlieka ir poveikio aplinkai mažinimas. 2014 metų daugiau kaip 90 procentų „Teo“ sunaudojamo energijos kiekio sudaro Lietuvoje iš atsinaujinančių šaltinių pagaminta elektra. Vien bendrovės darbuotojų pastangomis per 6 metus taupiai naudojant elektrą, vandenį, degalus bei biuro popierių, administravimo sąnaudas pavyko sumažinti beveik 2 mln. eurų.

Siekdami apjungti šalies ir pasaulio lietuvių bendruomenes, trečius metus iš eilės „Teo“ buvo pagrindinė „Globalios Lietuvos apdovanojimų“ rėmėja, bendrovė aktyviai dalyvavo ir „Backto.lt“ projekte. Jo tikslas – parodyti pasaulio lietuviams naujas galimybes dirbti ir kurti modernioje Lietuvoje. „Teo“ darbuotojai per projektą „Kam to reikia“ moksleiviams pasakojo apie savo profesijas bei saugumo el. erdvėje iššūkius. 2014 m. įvyko susitikimai su daugiau nei 2500 moksleivių. Bendrovė tęsė ryšius su ilgalaikiais partneriais – „Vaikų linija“ ir „Jaunimo linija“, prisidėdama prie elektroninių patyčių prevencijos ir projekto „Sumažink tylą“.

2014 m. bendrovė šeštą kartą buvo pripažinta sėkmingiausia biržos bendrove Baltijos šalyse, Tarptautinis ryšių su investuotojais žurnalas „IR Magazine“ išrinko „Teo“ geriausiai ryšius su investuotojais palaikančia bendrove 2014 m., o per Baltijos šalių vertybinių popierių biržų apdovanojimus „Baltic Market Awards 2014“ „Teo“ gavo prizą už geriausiai parengtą metų ir įmonės valdymo ataskaitą bei pripažinta geriausia Baltijos šalių ryšių su investuotojais bendrove pagal analitikų vertinimą. „Teo“ socialinės atsakomybės veikla įvertinta vienu iš tarptautiniu mastu pripažintų tvarumo indeksų – „oekomPrime“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!