Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/49630/samsung-pelnas-mazeja-sesta-ketvirti-is-eiles/spausdinti/

„Samsung“ pelnas mažėja šeštą ketvirtį iš eilės

Publikuota: 2015-05-01 13:34
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanija „Samsung“ ne kartą išreiškė viltį, kad su „Galaxy S6“ ir „S6 Edge“ pasirodymu jai pavyks įveikti mažėjančių pajamų ir pelno tendenciją, tačiau dabartinė situacija nieko gero nežada, teigia puslapis „Computerworld“, cituodamas kompanijos ketvirčio ataskaitą.

Korėjiečių kompanijai šių metų pradžia tapo šeštu ketvirčiu iš eilės, kai pelno rodikliai stabiliai mažėja. Bendras pajamų lygis yra 12 % mažesnis, nei prieš metus, tuo tarpu grynasis pelnas smuko net 39 %.

Kalbant apie „Samsung“ padalinį, užsiimantį mobiliais įrenginiais, jo pajamos sumenko 20 %, tuo tarpu operacinis pelnas smuko dar daugiau – 57 %.

„Samsung“ neatskleidžia bendro parduotų išmaniųjų telefonų kiekio, tačiau paaiškino, kad iš 99 mln. per I ketvirtį realizuotų mobilių telefonų maždaug 84–86 % sudaro išmanieji.

„Samsung“ pelnas mažėja šeštą ketvirtį iš eilės

Vidutinė „Samsung“ parduodamo mobilaus telefono kaina neviršija 200 dolerių, ir gamintojas tikisi, kad šį rodiklį turėtų pagerinti prasidėję „Galaxy S6“ ir „Galaxy S6 Edge“ tarptautiniai pardavimai, nors daugiau pasiekti biudžetiniame ir vidutiniame kainų segmente „Samsung“ nesitiki.

Korėjiečių kompanija tikisi, kad vartotojus pavyks pritraukti naujų technologijų diegimu, pavyzdžiui, bevielio įkrovimo, bevielio mokėjimo sistemomis (vienas didžiausių vartotojų reikalavimų – ilgas baterijos darbo laikas – deja, vėl užmirštas), kartu daug bus investuojama į dėvimą elektroniką ir virtualios realybės įrenginius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!