Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/49629/kita-ketvirti-mediatek-prades-10-branduoliu-procesoriu-gamyba/spausdinti/

Kitą ketvirtį „MediaTek“ pradės 10 branduolių procesorių gamybą

Publikuota: 2015-05-03 14:16
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Neseniai debiutavęs išmanusis telefonas LG G4 su procesoriumi „Qualcomm Snapdragon“ 808 įrodė, kad branduolių skaičius mobiliuose procesoriuose gali būti nebūtinai keturių ar aštuonių branduolių.

Formaliai, dar NVIDIA savo „Tegra“ procesoriuose naudojo penkių branduolių architektūrą, kai didelės galios reikalaujančias užduotis atlikdavo keturi spartus branduoliai, o vienas pagalbinis dirbdavo prastovų arba lengvų užduočių metu.

Puslapis „DigiTimes“ pranešė, kad mobilūs procesoriai ir toliau naudos neįprastas branduolių kombinacijas. III ketvirtyje TSMC pradės gaminti „MediaTek“ procesorius, kurie turės 10 branduolių, naudosiančių 20 nm technologinį procesą.

Kitą ketvirtį „MediaTek“ pradės 10 branduolių procesorių gamybą

Naujasis „MediaTek“ procesorius naudos formulę „4+4+2“, tačiau kaip tiksliai branduoliai pasiskirstys savo pareigas ir pajėgumus, nepranešama. Bet kokiu atveju, kinų kompanija ir toliau bandys vartotojus privilioti kuo didesniais skaičiais.

Pranešama, kad dešimties branduolių „MediaTek“ procesoriai bus maždaug 40 % spartesni už dabartinius aštuonių branduolių modelius. Tokiu būdu, pardavėjams bus sunkiau paaiškinti vartotojams, kodėl jie turi pirkti brangesnį telefoną su „lėtesniu 8 branduolių procesoriumi“, jei yra pigesnis su „greitesniu 10 branduolių“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!