Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/49598/tyrimas-penktadalis-imoniu-daro-nereikalingas-atsargines-kopijas/spausdinti/

Tyrimas: penktadalis įmonių daro nereikalingas atsargines kopijas

Publikuota: 2015-04-29 12:10
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Organizacijos daro atsarginių duomenų kopijas, siekdamos užtikrinti veiklos tęstinumą. Tačiau apie 22 proc. įmonių kopijuoja nenaudojamus duomenis, teigia JAV duomenų saugojimo ir informacijos valdymo kompanijos „Iron Mountain“ atlikto tyrimo rezultatai. Kaip įmonės gali užtikrinti reikiamos informacijos saugojimą, jos kopijavimą bei sunaikinimą, bus apžvelgta toliau.

„Atsarginis duomenų kopijavimas yra sudėtinė organizacijų duomenų valdymo sistemos dalis, todėl jos turi įvertinti visas rizikas bei reguliariai atnaujinti savo duomenų apsaugos strategijas“, – sako Deividas Švėgžda, „Druva“ kompanijos sprendimus pristatančios „Baltimax“ bendrovės produktų vadovas.

Pasak D. Švėgždos, organizacijos turi suprasti duomenų praradimo prevencijos svarbą saugant informaciją. Todėl dėmesys šiai problemai turi būti nuolatinis, o duomenų kopijavimas – griežtai stebimas ir atidžiai prižiūrimas procesas.

„Atsarginėms duomenų kopijoms daryti organizacijos turėtų pasirinkti jos poreikius atitinkantį sprendimą, tinkamą debesų kompiuterijos paslaugos teikėją, saugumo sprendimus“, – sako D. Švėgžda. Toliau jis pateikia kelis kriterijus, kurie gali padėti įmonėms išsirinkti duomenų kopijavimo sprendimus bei paslaugas.

Pasirinkite tinkamą sprendimą: Dauguma failų dalijimosi sprendimų, tokių kaip „DropBox“, yra naudojami turiniui saugoti, jie idealiai tinka vartotojams, kadangi šie būdami bet kurioje vietoje gali bet kuriuo metu pasiekti savo rinkmenas. Tačiau verslo poreikiai yra kiti. Organizacijos prioritetą teikia duomenų saugumui, jų vientisumui bei prieinamumui. Todėl apsispręsdamos dėl duomenų kopijavimo sprendimo įmonės turi atsižvelgti į šiuos prioritetus. Be to, būtina atminti, kad atsarginis kopijavimas yra tik dalis duomenų valdymo sistemos.

Pasirinkite tinkamą debesį: Lankstumas yra svarbus aspektas, į kurį būtina atsižvelgti renkantis debesų kompiuterijos paslaugų teikėją. Šiuo metu siūlomi viešosios, privačios ir hibridinės debesų kompiuterijos paslaugos, kurių duomenų kopijavimo galimybės yra skirtingos. Todėl organizacijos turi išsirinkti tokią paslaugą, kuri geriausiai atitiktų jų poreikius.

Atkreipkite dėmesį į saugumą: Organizacijos naudojamo atsarginio duomenų kopijavimo sprendimo saugumą reikėtų vertinti atsižvelgiant į šiuos aspektus: bendrąją autentifikaciją (angl. single sign-on), dviejų pakopų autentifikaciją (angl. two-factor authentication) ir sudėtingų slaptažodžių sistemą. Be to, organizacijos turėtų įdiegti ir kitas duomenų saugumą užtikrinančias priemones.

Nepamirškite galinių įrenginių: Serveriuose saugomų duomenų kiekis nuolat auga, todėl dažnai pamirštama kopijuoti galiniuose įrenginiuose laikomus duomenis. Nukopijavus tokiuose prietaisuose esančią informaciją, sumažės duomenų praradimo rizika, padidės darbuotojų, kurie turės prieigą prie atsarginių kopijų, darbo našumas, o organizacijos turės galimybę esant reikalui rasti reikiamus duomenis.

Duomenų saugojimo ir informacijos valdymo kompanijos „Iron Mountain“ atlikto tyrimo rezultatai parodė, kad 22 proc. įmonių kopijuoja nereikalingus duomenis bei neišnaudoja kopijavimui tinkamo laiko. Speciali programinė įranga gali padėti IT specialistams nuspręsti, ką saugoti atsižvelgiant į verslo poreikius ar teisės aktų reikalavimus, o ką galima saugiai sunaikinti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!