Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/49535/amd-greenland-grafiniai-procesoriai-naudos-14-nm-technologija/spausdinti/

„AMD Greenland“ grafiniai procesoriai naudos 14 nm technologiją

Publikuota: 2015-04-24 19:07
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: Ekonomika.lt

Puslapis „Fudzilla“ teigia, kad „Fiji“ grafinius procesorius ateityje pakeis „Greenland“ sprendimai, kurių debiutas numatytas 2016 m. ir kurių gamybai bus naudojamas 14 nm technologinis procesas.

AMD atstovai praėjusioje ketvirčio konferencijoje prisipažino, kad kompanija kuria keletą 14 nm produktų, tačiau daugiau komentarų pateikti nesutiko. Jei tikėti šaltiniu, būtent „Greenland“ bus gaminamas 14 nm pagrindu, o kontraktiniais gamintojais gali tapti „Globalfoundries“ ar netgi „Samsung“.

14 nm technologinio proceso naudojimas leis sumažinti „Greenland“ energijos suvartojimą iki priimtino lygio. Bent jau lyginant su 28 nm grafiniu procesoriumi „Fiji“, progresas bus akivaizdus.

„AMD Greenland“ grafiniai procesoriai naudos 14 nm technologiją

Be to, „Greenland“ naudos antros kartos HBM atmintį – daug spartesnę ir didesnę talpą pasiūlysiančius sprendimus, lyginant su pirmos kartos HBM, debiutuosiančiais vaizdo plokščių serijoje „AMD Radeon R9 390“.

Tas pats šaltinis praneša, kad 16 branduolių hibridiniai AMD procesoriai su „Zen“ architektūra pagal spartos lygį galės varžytis su 10 nm „Intel Cannonlake“ procesoriais, priklausančiais „Core i7“ serijai.

Teigiama, kad „AMD Zen“ procesoriai turėtų naudoti „Globalfoundries“ siūlomą 14 nm technologinį procesą, o jų debiutas rinkoje numatytas 2016 m.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!