Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/49531/arm-procesoriai-jau-tinkami-naudojimui-nesiojamuosiuose-kompiuteriuose/spausdinti/

ARM procesoriai jau tinkami naudojimui nešiojamuosiuose kompiuteriuose

Publikuota: 2015-04-24 11:06
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

ARM procesoriai jau tinkami naudojimui nešiojamuosiuose kompiuteriuoseIki šiol apie ARM architektūros procesorių naudojimą nešiojamuosiuose kompiuteriuose kalbėjo tik gandai, susiję su nepatvirtintais „Apple“ planais, tačiau pirmieji rinką pasiekė „Google Chromebook“ kompiuteriai su „Chrome OS“ ir „RockChip“ procesoriais.

Kompanijos ARM atstovai ketvirčio ataskaitos konferencijoje prisipažino, kad jos kuriami procesoriai yra pakankamai brandūs, kad galėtų atsidurti nešiojamuosiuose kompiuteriuose.

Pavyzdys su „Chromebook“ mobiliais kompiuteriais tai įrodo, tuo tarpu naujoji „Cortex-A72“ platforma leidžia kurti pakankamai galingus procesorius su 8 branduoliais, kurie nešiojamųjų kompiuterių sudėtyje tikrai nesijaus kaip pertekliniai.

Bet kokiu atveju, kaip aiškina ARM atstovai, galutinis sprendimas priklausys nuo pačių jos partnerių, tuo tarpu pati ARM jau dabar siūlo viską, kas reikalinga, kad būtų sukurti nešiojamiesiems kompiuteriams tinkami procesoriai.

Priminsime, kad „Chromebook“ nešiojamuosius kompiuterius su ARM procesoriais jau yra išleidusios kompanijos ASUS, „Dell“, HP, „Lenovo“, AOPEN ir LG, o jų kainos yra 165–499 dolerių diapazone.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!