Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/49509/devima-elektronika-gali-atpiginti-draudima-automobiliu-savininkams/spausdinti/

Dėvima elektronika gali atpiginti draudimą automobilių savininkams

Publikuota: 2015-04-22 17:15
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Puslapis „Computerworld“ praneša, kad draudimo kompanijos gali apsiginkluoti dėvima elektronika, kuri leistų atpiginti transporto priemonių draudimą drausmingiems vairuotojams.

Jei vairuotojai sutinka, jiems duodama specialus įrenginys, leidžiantis fiksuoti žmogaus vairavimo manierą ir judėjimo maršrutus. Analizuodama gautą statistiką, draudimo kompanija, pasitelkusi specialius algoritmus, gali apskaičiuoti pavojus, susijusius su konkrečiu vairuotoju, o tai leistų pasiūlyti pigesnį draudimą.

Dėvima elektronika gali atpiginti draudimą automobilių savininkams

Gyvybės draudimo kompanijų atveju viską fiksuojančiu įrenginiu galėtų tapti dėvima elektronika, kadangi daugelis iš jų leidžia protokoluoti fizinį aktyvumą (širdies ritmą, nueitą atstumą ir t. t.). Žmonės, kurie propaguoja sveiką gyvenseną ir yra aktyvesni, tikėtina, kad gyvens ilgiau, o sirgs rečiau, taigi jiems draudimo kaina gali būti sumažinta.

Pavyzdžiui, kompanija „John Hancock“ jau siūlo „išmaniąsias“ apyrankes „FitBit“, jei klientai sutinka dalintis savo aktyvumo duomenimis. Tai leidžia gauti 15 % nuolaidą. Skatinimo programa leidžia kaupti „sveikos gyvensenos balus“, kuriuos paskui galima išleisti, apmokant draudikų paslaugas, rezervuojant viešbučius ir oro linijų paslaugas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!