Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/49244/qualcomm-specialiai-uzlaiko-snapdragon-815-pasirodyma/spausdinti/

„Qualcomm“ specialiai užlaiko „Snapdragon 815“ pasirodymą

Publikuota: 2015-04-02 15:23
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

„Android“ telefonams ir planšetėms skirtų „Qualcomm“ procesorių „Snapdragon 815“ vartotojai laukia su dideliu nekantrumu, kadangi procesorius naudos savo nuosavus, o ne ARM branduolius. Kartu debiutuos ir naujas GPU, dar daugiau – didesnė galia „draugaus“ su mažesniu energijos suvartojimo lygiu.

Jei tikėti įvairiais šaltiniais, „Qualcomm“ jau turi paruošusi galutinę „Snapdragon 815“ versiją, ir netgi demonstruoja jo galimybes savo partneriams. Tačiau jo pasirodymas dirbtinai stabdomas tam, kad būtų galima parduoti kuo daugiau „Snapdragon 810“, esantį nemažoje dalyje išmaniųjų telefonų – flagmanų, rašo „GizmoChina“.

„Qualcomm“ specialiai užlaiko „Snapdragon 815“ pasirodymą

Beje, kinų puslapis procesoriui „Snapdragon 815“ priskiria kiek kitokias specifikacijas, nei kalbėta anksčiau. Vietoj ARM siūlomos technologijos „big.LITTLE“ (4+4 branduoliai) kompanija „Qualcomm“ pasitelks savo modifikaciją, kai šalia taupiųjų „Cortex-A53“ branduolių bus naudojami keturi „Cortex-A72“, o ne „Cortex-A57“.

„Qualcomm“ taip pat modifikuos esamus ARM branduolius taip, kad būtų padidintas spartos lygis. Grafikos posistemė bus labai panaši į dabartinį „Adreno“ flagmaną, o štai gamybos technologija skirsis daug labiau – „Snapdragon 815“ naudos ne 20 nm, o daug progresyvesnį 16 nm FinFET.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!