Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/49219/atgal-i-ateiti-seagate-galvoja-apie-5-25-formato-standziuosius-diskus/spausdinti/

Atgal į ateitį: „Seagate“ galvoja apie 5,25“ formato standžiuosius diskus

Publikuota: 2015-03-31 17:21
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanijos „Seagate“ atstovai išsidavė, jog būtinybė nuolat didinti įrašomų į magnetines plokšteles duomenų kiekį gali priversti gamintojus sugrįžti prie 5,25“ formato. Šis buvo aktualus dar XX a. 9 dešimtmetyje, tačiau išstumtas kompaktiškų 3,5“ modelių.

Vis dažniau duomenys saugomi „debesyse“, o didžioji dalis informacijos naudojama labai retai, todėl duomenų centrų valdytojai optimizuoti duomenų saugojimo išlaidas. Idealiu atveju „šaltus duomenis“ reikia saugoti talpiuose, lėtuose ir pigiuose kaupikliuose.

Formato 5,25“ sugrįžimas iš dalies išspręstų problemą, kadangi net ir esant 3 TB įrašymo į vieną plokštelę tankiui, penkios plokštelės galėtų sutalpinti 15 TB informacijos. Kitas dalykas, jog pradėti naujo tipo diskų gamybą bus nelengva.

Atgal į ateitį: „Seagate“ galvoja apie 5,25“ formato standžiuosius diskus

Iš esmės, „Seagate“ tik užsimena, kad naujo formato pasirodymas gali tapti vienu iš būtų, kaip būtų galima atpiginti „šaltų duomenų“ saugojimo problemą.

Helio dujų naudojimas, kaip tai daro HGST, kompanijos „Seagate“ nežavi, kadangi ši technologija brangi, o kartu sunku atspėti, kiek tokie standieji diskai tarnaus. Tačiau magnetinio įrašymo su lazeriniu pašildymu (HAMR) technologija leis žymiai padidinti įrašomų duomenų kiekį, mano „Seagate“.

Pirmasis „Seagate“ standusisdiskas su HAMR palaikymu turėtų pasirodyti jau šiemet, o jau 2020 m. jau galima tikėtis modelių su 20 TB talpa. Kita perspektyviai sritimi „Seagate“ laiko hibridinius kaupiklius, apjungiančius „NAND Flash“ mikroschemas ir magnetines plokšteles.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!