Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/49210/lietuvos-atlikeju-muzikos-spotify-platformoje-perklausyta-daugiau-nei-130-tukst-kartu/spausdinti/

Lietuvos atlikėjų muzikos „Spotify“ platformoje perklausyta daugiau nei 130 tūkst. kartų

Publikuota: 2015-03-30 21:03
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Rudenį startavusios oficialaus „Spotify“ partnerio Lietuvoje „Omnitel“ ir muzikos agentūros „BonOnBon“ iniciatyvos dėka „Spotify“ grojaraštį jau papildė daugiau nei 50 įvairių Lietuvos atlikėjų albumų bei singlų, kuriuose esančių kūrinių buvo perklausyta daugiau nei 130 tūkst. kartų.

Nuo šiol „Spotify“ platformoje galima rasti dar įvairesnės muzikos, pradedant festivalio „Akacijų alėja“ bardų kūryba ir folkloro ansamblio „Lietuva“ dainomis, iki metalo atstovų „Ossastorium“, šių metų Eurovizijos dainų konkurse dalyvausiančio Vaido Baumilos muzikos, Virgio Stakėno bei Gyčio Paškevičiaus kūrybos.

„Omnitel“ ir „BonOnBon“ iniciatyvos tikslas – „Spotify“ grojaraščius pildyti geriausia, įvairių klausytojų skonį atitinkančia lietuviška muzika, kurią pasiekti galima iš visur, kur tuo metu yra vartotojas. Šiandien „Spotify“ fonotekoje jau galima rasti įvairiausių žanrų muzikos – nuo hiphopo ir elektronikos iki dainuojamosios poezijos ir folkloro.

„Skaičiai rodo, kad „Spotify“ naudotojai atranda legalią lietuvišką muziką. Tikime, kad su laiku bendrų pastangų dėka „Spotify“ turėsime viską, kas geriausio sukurta Lietuvoje, o tuomet mūsų atlikėjų kūryba džiugins ne tik mus, bet ir kitų šalių klausytojus“, – sako „Omnitel“ Verslo vystymo skyriaus privatiems klientams vadovas Povilas Dapkevičius.

Per pastaruosius kelis mėnesius sėkmingiausias į „Spotify“ įkeltas albumas priklauso repo grupei „Tie Geresni“, kurių kūryba perklausyta beveik 65 tūkst. kartų. Ne ką mažesniu populiarumu džiaugiasi ir hiphopo muzikos duetas „Lilas ir Innomine“, neseniai savo debiutinį albumą išleidusi grupė „ba.“ bei puikaus vokalo savininkė Girmantė Vaitkutė.

Bendroji „Spotify“ statistika rodo, jog šį mėnesį lietuviai „Spotify“ labiausiai klausosi Rihanna, Kanye West ir Paul McCartney bendros dainos „FourFiveSeconds“, muzikos prodiuserio Mark Ronson ir Bruno Mars singlo „Uptown Funk“ ir Lietuvoje praėjusiais metais koncertavusios Ellie Goulding kūrinio „Love Me Like You Do“.

„Omnitel“ siūlomas „Spotify Premium“ muzikos paketas leidžia patinkančią muziką išsaugoti telefono atmintyje, blokuoja nepageidaujamas reklamas, transliuoja aukščiausios kokybės garso įrašus ir siūlo daugiau privilegijų nei nemokama „Spotify“ versija. Užsisakyti „Spotify Premium“ paketą per „Omnitel“ yra pigiau ir paprasčiau nei tiesiogiai – tam nereikia turėti kreditinės kortelės, nes paslaugos mokestis įtraukiamas į mėnesio sąskaitą už mobilųjį ryšį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!