Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/49204/google-apsauga-nuo-kenkeju-gales-pasinaudoti-ir-kitos-kompanijos/spausdinti/

„Google“ apsauga nuo kenkėjų galės pasinaudoti ir kitos kompanijos

Publikuota: 2015-03-30 15:00
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

„Google“ naršyklėje „Chrome“ yra apsaugos nuo kenkėjiško kodo sistema, kuri vartotojus įspėja apie bandymus apsilankyti puslapiuose, keliančiuose pavojų sistemai ir privatiems duomenims. Sistema įspėja ir apie bandymus atsisiųsti kenkėjišką programą.

Puslapio „ZDNet“ teigimu, nuo šiol „Google“ sukurta įspėjimų sistema bus įdiegta į „API Safe Browsing“, kurį interneto gigantas ketina pasiūlyti trečių šalių kūrėjams.

Programos „Google Safe Browsing“ atstovas Emilis Schechteris praneša, kad duomenys apie negeidaujamas programas nuo šiol prieinami ir kitų naršyklių, taip pat programėlių kūrėjams.

„Google“ atstovo teigimu, egzistuoja daugybė kenkėjiškų programų tipų, kurie gali patekti į vartotojų kompiuterius be jų sutikimo, rinkti konfidencialią informaciją, platinti reklamą, keisti pradžios puslapį ir atlikti kitus nepageidaujamus veiksmus.

Statistiniam vartotojui gali būti sunku apsisaugoti nuo panašių programų. Todėl „Google“ dirba tam, kad kenkėjai nepatektų į kompiuterius, ir „API Safe Browsing“ yra vienas iš žingsnių, siekiant įgyvendinti šią užduotį.

Be to, vartotojams rekomenduojama ir patiems pasirūpinti savo sistemų saugumu, diegiant programas tik iš patikimų šaltinių, naudoti naujausias programų versijas, jau nekalbant apie antivirusines, kurios turėtų būti kiekviename kompiuteryje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!