Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/49146/danske-bank-it-paslaugu-centras-idarbino-simtaji-it-specialista/spausdinti/

„Danske Bank“ IT paslaugų centras įdarbino šimtąjį IT specialistą

Publikuota: 2015-03-24 14:31
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Danske Bank“ informacinių technologijų paslaugų centras „Danske Group IT Lietuva“ (DGITL) per pirmuosius veiklos mėnesius jau įdarbino 100 informacijos technologijų (IT) profesionalų. Metų pradžioje oficialiai pristatytas DGITL centras ir toliau planuoja ambicingą plėtrą Lietuvoje.

DGITL centro vadovo Giedriaus Dzekunsko teigimu, spartus komandos augimas paneigė mitus, neva dėl augančios konkurencijos Lietuvoje tampa sudėtinga rasti aukštos kvalifikacijos IT specialistų. Jų yra pakankamai, tačiau norint į savo komandą priimti geriausius, reikia pateikti patrauklų, įdomų ir gerai subalansuotą darbo pasiūlymą.

„Konkurencija IT sektoriuje lėmė, jog naują darbuotoją lengviau sudominti ne atlyginimu, o darbo turiniu ir siūlomais iššūkiais. Džiaugiamės, kad mūsų centro galimybės Lietuvos IT bendruomenei atrodo patraukliai“, – sako G. Dzekunskas.

Pirmajame DGITL plėtros etape didžiausias dėmesys yra skiriamas vadovų komandos suformavimui ir organizacinės struktūros sukūrimui. Todėl greta IT talentų ieškoma ir personalo, administravimo bei kitų sričių specialistų.

Aktyvios darbuotojų paieškos tęsiasi ir toliau, daugiausiai dėmesio skiriant įvairių sričių IT specialistams, kurie būtų visiškai atsakingi už IT paslaugų kūrimą ir plėtrą visos „Danske Bank“ grupės mastu. Tikimasi, kad iki metų pabaigos DGITL centro profesionalų komanda išaugs kelis kartus.

Ieškant naujų darbuotojų, DGITL centras nuo pat pirmų dienų investuoja ir į IT talentų ugdymą bei mokymus. Jau startavo ir „Danske Bank“ absolventų programa, kurios metu centre bus įdarbinta dešimt ką tik mokslus baigusių jaunųjų talentų, turėsiančių galimybę atlikti pusmečio stažuotę Danijoje ar Indijoje. Didžiausios Danijoje ir antros pagal turtą Šiaurės Europoje finansų paslaugų grupės „Danske Bank“ IT paslaugų centras Vilniuje oficialiai buvo pristatytas šį sausį. DGITL centras Vilniuje prisidėjo prie jau veikiančių grupės IT padalinių Danijoje ir Indijoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!