Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/48981/xiaomi-nori-tapti-didziausiu-ismaniuju-telefonu-gamintoju/spausdinti/

„Xiaomi“ nori tapti didžiausiu išmaniųjų telefonų gamintoju

Publikuota: 2015-03-12 16:10
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompaniją „Xiaomi“ ne veltui vadina viena ambicingiausių Kinijos firmų. Ir ji eilinį kartą patvirtino, jog toks titulas pelnytas ne veltui.

Per artimiausius 10 metų „Xiaomi“ ketina tapti didžiausiu pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintoju. Apie tai pranešė kompanijos generalinis direktorius ir valdybos primininkas Lei Junas, kurį cituoja taivaniečių puslapis „DigiTimes“.

Kalbėdamas viename iš renginių, Lei Junas teigė, kad kompanija „Xiaomi“ visų pirma rūpinasi savo vartotojais ir jų kiekiu, o ne apie pajamas. Jis tikisi, kad šiemet bus parduota 80–100 mln. firminių išmaniųjų telefonų, kurie atneš nuo 15,9 mlrd. iki 19,1 mlrd. dolerių pajamų.

„Xiaomi“ nori tapti didžiausiu išmaniųjų telefonų gamintoju

Pasiekti užsibrėžto tikslo pavyktų tuomet, jei geografinė pardavimų plėtra bus sėkminga, o tuo „Xiaomi“ vadovas neabejoja. Kompanijos firminiai išmanieji telefonai greitu metu turėtų pasidoryti JAV, Japonijoje, Europoje, Brazilijoje, Rusijoje ir kai kuriose kitose besivystančiose šalyse.

Reikia pažymėti, kad šiuo metu kompanija „Xiaomi“ susikoncentravusi ties penkiomis esminėmis kategorijomis. Be išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių ji dar gamina televizorius, maršrutizatorius ir nemažai periferinių įrenginių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!