Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/48959/apple-pristate-ilgai-laukta-laikrodi-apple-watch-ir-lengviausia-macbook-kompiuteri/spausdinti/

„Apple“ pristatė ilgai lauktą laikrodį „Apple Watch“ ir lengviausią „MacBook“ kompiuterį

Publikuota: 2015-03-10 07:23
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Pirmadienio vakarą „Apple“ pristatė naują ilgai lauktą gaminį – išmanųjį laikrodį „Apple Watch“ bei itin lengvą aukso spalvos „MacBook“ kompiuterį. Naujuosius gaminius bus galima užsisakyti nuo balandžio 10 dienos.

Išmanusis laikrodis veiks su „Apple Watch“ programėle, kuri „App Store“ turėtų būti prieinama jau nuo šiandien. Laikrodžiui jau sukurta daugiau nei tūkstantis programėlių. Skelbiama, kad pilnai pakrovus iki kito krovimo laikrodis laikys 18 valandų.

„Apple Watch“ bus kelių dydžių: 38 mm modelis kainuos 349 dolerius, o 42 mm – 399 dolerius. Buvo pristatyti ir nerūdijančio plieno modeliai, kurių kainos svyruos nuo 549 iki 1049 dolerių, o pats brangiausias auksinis laikrodis „Apple Watch Edition“ kainuos 10 tūkst. dolerių.

„Apple Watch“ bus galima atsiliepti ir į skambučius, laikrodis veiks bevieliu bei „Bluetooth“ ryšiu. Laikrodyje taip pat veiks „Apple Pay“, bus integruotas žingsniamatis ir sudarytos galimybės sekti sporto progresą.

„Apple“ taip pat pristatė ir naują vos 13 mm storio „MacBook“. Tai – pats lengviausias „Mac“ kompiuteris – 24 proc. lengvesnis nei „Mac Book Air“. Kad pasiektų tokį nedidelį svorį „Apple“ turėjo gerokai padirbėti ir iš esmės patobulinti kai kurias sudedamąsias dalis, kaip baterija.

Nors naujasis modelis išvaizda panašiausias į „MacBook Air“, „Apple“ jį vadina tiesiog „Mac“. Naujasis „MacBook“ turės net 2304x1440 pikselių „Retina“ raiškos ekraną (3,3 mln. pikselių) ir veiks su 1,1 GHz „IntelCore“ procesoriumi. „Apple“ teigimu, naujasis „MacBook“ galės nekrautas išlaikyti visą dieną – jo esą turėtų pakakti devynioms valandoms naršymo arba dešimčiai valandų „iTunes“ filmų peržiūrai.

Kompiuteris kainuos nuo 1,3 tūkst. iki 1,6 tūkstančio dolerių.

Išankstiniai laikrodžio ir kompiuterių užsakymai bus priimami balandžio 10 dieną, o pirmieji užsisakiusieji juos gaus balandžio 24 dieną.

Pristatymas nuo 19 val. (Lietuvos laiku) vyko San Franciske.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!