Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/48422/qualcomm-pripazino-kad-neteko-stambaus-kliento/spausdinti/

„Qualcomm“ pripažino, kad neteko stambaus kliento

Publikuota: 2015-02-02 12:39
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanija „Qualcomm“ pranešė, kad šių metų antroje pusėje sumažino prognozuojamų pajamų lygį. Tai lems ne tik rinkos dalies mažėjimas dėl stiprios konkurencijos iš kinų gamintojų pusės, bet ir stambaus užsakovo netekimas.

Kadangi minėtas stambus klientas įvardintas kaip procesoriaus „Snapdragon 810“ pirkėjas, visai tikėtina, kad kalbama apie kompanija „Samsung“. Pastaroji savo būsimame flagmane „Galaxy S6“ naudos firminį „Exynos“ procesorių, gaminamą 14 nm technologijos pagrindu, nors ateityje gali pasirodyti ir modifikacijų su „Snapdragon 810“.

„Qualcomm“ nenurodė kliento netekimo priežasties, tačiau leido aiškiai suprasti, kad minėtas stambus klientas nenaudos jos procesoriaus, projektuojant naują išmanųjį telefoną – flagmaną.

„Qualcomm“ pripažino, kad neteko stambaus kliento

„Samsung“ galėtų sumažinti priklausomybę nuo „Qualcomm“, tačiau šiuo atveju „Galaxy S6“ privalėtų pademonstruoti puikius pardavimus, o vartotojas įsitikintų, jog „Exynos“ platforma gali kaip lygus su lygiu konkuruoti su „Snapdragon“.

Žinoma, „Samsung“ nėra vienintelis stambus „Qualcomm“ klientas, tačiau paskutiniu metu sklandę gandai nurodo būtent į korėjiečių gamintoją. Natūralu, kad tai gerokai įtakos „Qualcomm“ finansines pajamas, nepaisant galimai ruošiamų „Snapdragon 810“ modifikacijų, skirtų būtent „Samsung“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!