Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/48397/paskelbtas-didziausiu-puslaidininkiu-mikroschemu-gamintoju-sarasas/spausdinti/

Paskelbtas didžiausių puslaidininkių mikroschemų gamintojų sąrašas

Publikuota: 2015-02-01 12:05
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanija „IC Insights“ sudarė reitingą, kuriame galima matyti daugiausiai 2014 m. uždirbusius puslaidininkių mikroschemų gamintojus.

Analitikų teigimu, lyderio pozicijos ir toliau išlaiko amerikiečių gamintojas „Intel“, kuris uždirbo 51,36 mlrd. dolerių. Antroje vietoje liko korėjiečių kompanija „Samsung Electronics“, kurios pajamos iš mikroschemų gamybos per metus padidėjo iki 37,25 mlrd. dolerių (+8 %).

Trečioje vietoje atsidūrė taivaniečių kontraktinis gamintojas „Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.“ (TSMC), kuris iš savo veiklos praėjusiais metais gavo beveik 25 mlrd. dolerių, o augimas sudarė rekordinius 25 %.

Už jos liko amerikiečių kompanijos „Qualcomm“ (19,1 mlrd. dolerių) ir „Micron Technology“ (16,8 mlrd. dolerių).

Paskelbtas didžiausių puslaidininkių mikroschemų gamintojų sąrašas

Tarp sparčiausiai augusių atsidūrė ir korėjiečių kompanija „SK Hynix“. Šis gamintojas savo puslaidininkių mikroschemų produkcijos realizaciją padidino 22 % iki 15,83 mlrd. dolerių. Priminsime, kad gaisras vienoje iš „SK Hynix“ gamyklų buvo viena iš priežasčių, kodėl staigiai pakilo DRAM atminties kainos. Panašu, kompanija iš to netgi turėjo naudos.

Pelningiausių puslaidininkių mikroschemų gamintojų dešimtuke yra 5 amerikiečių kompanijos, dvi iš P. Korėjos ir po vieną iš Taivano bei Japonijos. Taip pat vietos atsirado ir vienai europiečių firmai – „STMicroelectronics“, kuri per 2014 m. uždirbo 7,34 mlrd. dolerių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!