Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/48393/microsoft-nutraukia-surface-2-gamyba-ir-atsisveikina-su-windows-rt/spausdinti/

„Microsoft“ nutraukia „Surface 2“ gamybą ir atsisveikina su „Windows RT“

Publikuota: 2015-01-31 09:58
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanija „Microsoft“, paskelbusi ketvirčio ataskaitą, jau spėjo pasigirti gerais planšetinių kompiuterių pardavimais, nors šie įrenginiai iki šiol atnešdavo tik nuostolius.

Pranešta, kad iš planšetinių kompiuterių „Surface“ pardavimų uždirbta 1,1 mlrd. dolerių, o verslo klientai labai domėjosi naujuoju „Surface Pro 3“, kurio pardavimai buvo net tris kartus didesni nei ankstesnės kartos modelio „Surface 2“.

Naujos kartos „Surface“ sėkmė, kuri padėjo iš planšetinių kompiuterių verslo uždirbti 24 proc. daugiau, nei per tą patį laikotarpį prieš metus, negalėjo neatsispindėti ir „Microsoft“ politikoje.

„Microsoft“ nutraukia „Surface 2“ gamybą ir atsisveikina su „Windows RT“

Programinės įrangos gigantas jau spėjo paskelbti, kad ketina nutraukti „Surface 2“ gamybą ir susikoncentruoti ties žymiai populiaresniu „Surface Pro 3“. Tokiu būdu, senojo modelio norintiems vartotojams reikėtų paskubėti, kol nesibaigė atsargos sandėliuose.

Be to, naujausia „Microsoft“ atstovų pateikta informacija reiškia, kad „Windows 10“ galutinai palaidos operacinę sistemą „Windows RT“, kadangi naujoji platforma nepasirodys nei „Surface RT“, nei „Surface 2“.

Kadangi „Surface RT“ ir „Surface 2“ tapo operacinės sistemos „Windows RT“ debiuto pasekme, su jų dingimu iš rinkos pasitrauks ir ARM architektūros platformoms skirta „Windows“ versija. Pastaroji iki pat šių dienų taip ir nebuvo sulaukusi didelio populiarumo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!