Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/48331/zmones-pasitiki-google-news-labiau-nei-naujienu-agenturomis/spausdinti/

Žmonės pasitiki „Google News“ labiau, nei naujienų agentūromis

Publikuota: 2015-01-27 17:33
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Viešųjų ryšių paslaugas teikianti firma „Edelman“ atliko tyrimą, kurio tikslas buvo išsiaiškinti, kuriuo informacijos ir naujienų šaltiniu internete vartotojai pasitiki labiausiai. Buvo apklausta 27 tūkst. respondentų.

Tyrimo rezultatai parodė, kad žmonės labiausiai pasitiki informacija, gauta peržiūrint „Google“ naujienų tarnybą „News“. Šis faktas įdomus tuo, jog interneto gigantas apskritai neužsiima naujienų kūrimo verslu, o tiesiog yra tarpininkas tarp autorių ir skaitytojų.

Žmonės pasitiki „Google News“ labiau, nei naujienų agentūromis

Didelis žmonių pasitikėjimas „Google“ neigiamai veikia tradicines žiniasklaidos priemones, todėl neretai jos skundžiasi antimonopolinių tyrimų institucijoms. Pavyzdžiui, 2014 m. pabaigoje Ispanija skyrė baudą „Google“ už „įstatymo dėl informacijos apsaugos nesilaikymą“. „Google“ atsakydama uždarė naujienų tarnybą ispanų kalba.

Sprendimo rezultatas buvo gana prieštaringas: nors iš rinkos dingo didelis konkurentas, tačiau ispanų naujienų agentūros ėmė skųstis, kad jos neteko žymaus lankytojų srauto, kuris juos pasiekdavo būtent per „Google News“.

Grįžtant prie „Edelman“ tyrimo, rezultatai rodo, kad naujienų portalai žmonėms atrodo patikimesni informacijos šaltiniai, nei socialiniai tinklai. Vis tik pastarųjų įtaka taip pat auga: nemažai respondentų prisipažino, kad vis dažniau spaudžia į naujienų portalus vedančias nuorodas, pateiktas socialiniuose tinkluose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!