Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/48330/praejusiais-metais-facebook-neteko-9-aktyviu-vartotoju/spausdinti/

Praėjusiais metais „Facebook“ neteko 9 % aktyvių vartotojų

Publikuota: 2015-01-27 07:28
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

2014 m. „Facebook“ auditorija sumažėjo 9 %. Tai rodo „GlobalWebIndex“ pateikta statistika, išanalizavus duomenis iš 30 pasaulio šalių. Dauguma socialinį tinklą palikusiųjų – tai jauni vartotojai: didžiausias kritimas pastebėtas 16–24 m. (11 %) ir 25–35 m. (12 %) amžiaus grupėse.

Labiausiai socialiniu tinklu yra nusivylę Azijos vartotojai: čia „Facebook“ neteko 12 % savo aktyvių vartotojų. Tai didžiausias kritimas iš visų pasaulio regionų.

Specialistai pažymi, kad vartotojai vietoje „Facebook“ renkasi „Pinterest“ ir „Tumblr“ – šie socialiniai tinklai per praėjusius metus pademonstravo atitinkamai 97 % ir 95 % augimą.

Praėjusiais metais „Facebook“ neteko 9 % aktyvių vartotojų

Nemažai žmonių socialinius tinklus linkę pakeisti įvairiomis pranešimų arba nuotraukų tarnybomis, tokiomis kaip „WhatsApp“, „Viber“, „Instagram“ ir kitomis.

„Instagram“ per praėjusius metus auditoriją išaugino 50 % ir atsiliko tik nuo „Snapchat“ (57 %). „WhatsApp“, kuris, kaip ir „Instagram“, taip pat priklauso „Facebook“, augo 34 %.

Jaunimui traukiantis iš „Facebook“, jo auditorija sparčiai „senėja“ – šio socialinio tinklo vartotojo amžiaus vidurkis tik šiek tiek mažesnis nei „LinkedIn“. Be to, „Facebook“ auditorija yra viena pasyviausių: vos 40 % respondentų teigė, kad tik skaito „Facebook“ esantį svetimą turinį, o savo žinučių ir komentarų nerašo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!